112
2020. gada 17. decembris, 22:08

Nespējot viens pats tikt galā ar bērniem, vīrietis Šampēterī izsauc policiju, lai no viņiem atteiktos

Degpunktā, TV3

Pirms pāris dienām ap plkst. 17.00 Šampēterī patrulējušie policisti nosūtīti uz Kalnciema ielu, jo vīru palīdzība esot nepieciešama kādam tēvam, kurš nespējot parūpēties par trīs bērniem. Tikai 10 minūtes pēc šī izsaukuma saņemšanas kārtības sargi sastapušies ar zvanītāju, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Izsaucējs likumsargiem atklājis, ka viņa bērnu māte jau vairākkārt pametusi viņu vienu ar bērniem, bet pati devusies izklaidēties.

"Man jāsēž ar bērniem, un es visu laiku zaudēju darbu," stāsta satiktais vīrietis.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"

Sarunas laikā vīrietis atklājis, ka dzīvo šķirti no trīs bērnu mātes. Divi no trīs mazuļiem gan esot viņa. Pirms pāris dienām šeit ieradies tikai, lai kādu laiku pieskatītu bērnu, taču nu tas vairs neesot viņa spēkos.

Ieejot mājoklī, likumsargi atklājuši nepatīkamu skatu - bērni dzīvojuši acīmredzami antisanitāros apstākļos. Bērniem ilgstoši nebija mainītas autiņbiksītes, dabiskās vajadzības tika kārtotas gultā.

foto: Ekrānuzņēmums no TV3 raidījuma "Degpunktā"

"Es tā saprotu, ka jūs par bērniem nevēlaties rūpēties?" vīrietim jautā viens no policistiem.

"Es nespēju vairs to izdarīt vienkārši. Lielākā meita ar mani visu nakti noraudājusies, meklē mammu," knapi valdot asaras, atbild izmisušais vīrietis, kurš atzīst, ka nespēj bērnus nodrošināt ar nepieciešamo, tostarp pārtiku, jo trūkst naudas.

Lai pārliecinātos par bērnu veselības stāvokli, uz notikuma vietu tika izsaukti arī mediķi, kuri nolēma, ka diviem jaunākajiem bērniem jādodas uz slimnīcu, lai veiktu papildu pārbaudes. Savukārt vecākā meita nodota policistu pārziņā.

Visi trīs bērni no ģimenes izņemti, tālāk ar bērniem strādās bāriņtiesa, savukārt ar ģimeni kopumā - sociālais dienests, atklāj Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Policija vērtēs vecāku atbildību.