foto: LETA
Vēl neizskata jautājumu par Artusa Kaimiņa izdošanu kriminālvajāšanai
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.
Politika
2020. gada 16. decembris, 18:53

Vēl neizskata jautājumu par Artusa Kaimiņa izdošanu kriminālvajāšanai

Jauns.lv / LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien vēl nepaguva izskatīt jautājumu par parlamenta deputāta Artusa Kaimiņa izdošanu kriminālvajāšanai saistībā ar apsūdzību par grāmatvedības dokumentu viltošanu.

Komisijas sēdē pirms tam laiku aizņēma arī citu jautājumu skatīšana. Netika noteikts konkrēts laiks, kad komisija atgriezīsies pie šī jautājuma, bet izskanēja iespēja, ka tas varētu notikt janvārī.

Paredzams, ka nākamajā šim jautājumam veltītajā sēdē deputāti vēlēsies uzklausīt atbildīgā prokurora atbildes uz šodien uzdotajiem jautājumiem par Kaimiņa lietu. Tāpat parlamentāriešiem vēl jāiepazīstas ar politiķa iesniegto informāciju.

Prokurors Māris Urbāns pauda, ka krimināllietā ir iegūti pietiekami pierādījumi, lai celtu apsūdzību Kaimiņam par to, ka viņš ar nodomu esot viltojis SIA "Al De Media" grāmatvedības dokumentus. Dokumentu viltošanai Kaimiņš esot izmantojis citas personas, kuras sastādīja šos dokumentus, bet kuras nav saucamas pie kriminālatbildības, jo nezināja, ka dokumentos ir iekļautas patiesībai neatbilstošas ziņas, norādīja prokurors.

Kā ziņots, prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka informēja, ka prokuratūra lūgusi Saeimu piekrist izdot Kaimiņu kriminālvajāšana pēc Krimināllikuma 217.panta 1.daļas par uzņēmumam vai organizācijai likumos noteikto grāmatvedības dokumentu, gada pārskatu, statistikas pārskatu vai statistiskās informācijas slēpšanu vai viltošanu. 

Par šādas normas pārkāpumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Sākotnēji 2018.gada jūnijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu aizturēja deputātu Kaimiņu.