foto: Zane Bitere/LETA
Šuplinska atklāj, ka valdībā nav domstarpību par brīvlaika pagarināšanu mazāko klašu skolniekiem
Šuplinska atzīmēja, ka pašlaik nevar pateikt, cik ilgi skolās vajadzēs lietot maskas.
Politika
2020. gada 16. decembris, 07:48

Šuplinska atklāj, ka valdībā nav domstarpību par brīvlaika pagarināšanu mazāko klašu skolniekiem

Jauns.lv / LETA

Valdība ceturtdien, visticamāk, pieņems lēmumu par brīvlaika pagarināšanu par nedēļu mazāko klašu skolniekiem, jo par šo jautājumu politiķiem domstarpību nebija, šorīt intervijā Latvijas Radio atzina izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Garāks brīvlaiks sagaidāms 1.- 6.klašu bērniem, bet skolniekiem no 7.klases pagarinājuma nebūs un no 4.janvāra viņi varēs atsākt mācīties attālināti. Ministre atzīmēja, ka jaunākajām klasēm jebkurā gadījumā ir plānots mazāks klātienes mācību apjoms, tāpēc šī viena papildus brīvlaika nedēļa "neko daudz nemainīs".

Skaidrojot šādas papildus brīvlaika nedēļas nepieciešamību, Šuplinska uzsvēra, ka no Covid-19 izplatīšanās viedokļa svētki ir papildus riska laiks, tāpēc valdība domā par nedēļu atlikt bērnu atgriešanos skolās, lai nākamā gada sākumā būtu laiks vēlreiz vērtēt, kāda ir epidemioloģiskā situācija valstī.

Savukārt sejas aizsargmaskas visiem skolniekiem esot nepieciešamas, lai plašāk atjaunotu klātienes mācības visiem skolniekiem, arī tiem, kas mācās vecākajās klasēs, ko pašlaik ir grūti izdarīt 3 kvadrātmetru prasības dēļ, skaidroja politiķe.

Ministre pastāstīja, ka valsts plāno astoņu daudzkārt lietojamo masku iepirkšanu katram skolotājam un skolniekam, kas kopumā prasīšot ap 3 miljonus eiro. Iecerēts, ka ap 4.janvāri šīm maskām vajadzētu būt Latvijā un sāksies to sadale.

Šuplinska atzīmēja, ka pašlaik nevar pateikt, cik ilgi skolās vajadzēs lietot maskas, bet viņa cer uz slimības izplatības mazināšanos un vakcinācijas sākšanos, kas dotu pozitīvu ietekmi uz epidemioloģisko situāciju.

Runājot par datoru iepirkumu, politiķe solīja, ka skolas tos saņemšot līdz Ziemassvētkiem, taču nav teikts, ka tos saņems tieši skolēni, tā vietā tos varētu izmantot pašas skolas un skolotāji.

Kopumā ministre ir pārliecināta, ka Covid-19 ierobežošanai Latvijā nevajadzētu stingrākus ierobežojumus, ja sabiedrība ievērotu jau līdz šim ieviestās prasības.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības ierobežošanai Ministru kabinets ir vienojies par stingrākiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, tomēr gala lēmums tiks pieņemts 17.decembrī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās