foto: LETA
Nodegušā "Depo" darbiniekiem varētu piedāvāt darbu citās tirdzniecības vietās
112
2020. gada 14. decembris, 13:04

Nodegušā "Depo" darbiniekiem varētu piedāvāt darbu citās tirdzniecības vietās

Jauns.lv / LETA

Rēzeknē nodegušā būvniecības preču veikala "Depo" darbiniekiem nepieciešamības gadījumā varētu piedāvāt darbu citās tirdzniecības vietās pilsētā, atzina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Rēzeknes filiāles vadītāja Ināra Šindarjova.

Pēc viņas paustā, vidēji dienā NVA Rēzeknē piedāvā ap 200 vakanču, un daļa no tām saistīta ar tirdzniecību. Nepieciešamības gadījumā "Depo" darbiniekiem varētu piedāvāt jau esošās brīvās darba vietas, turklāt gaidāms, ka drīz pilsētā darbu sāks tirdzniecības tīkla "Lidl" veikals.

NVA mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka, piemēram, pārdevēju pašlaik meklē SIA "Prosale" Rēzeknē, klientu un pārdošanas konsultantus aicina darbā arī SIA "TVShopExtra.lv", SIA "Kalnabeite" un SIA "Zeize". Dažādiem uzņēmumiem nepieciešami arī krāvēji, noliktavu pārziņi. Vakances tirdzniecībā ir arī SIA "Delma" un SIA "Tava tehnika".

Šindarjova atzina, ka līdz šim neviens "Depo" darbinieks nav vērsies filiālē ne pēc konsultācijas, ne arī, lai iegūtu bezdarbnieka statusu. Viņa arī stāstīja, ka vienlīdz lielā attālumā no Rēzeknes ir lielveikali "Depo" Madonā, Daugavpilī un Jēkabpilī, un darba devējs solījis risināt jautājumu saistībā ar darbiniekiem.

Savukārt Rēzeknes pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs atzina, ka pagaidām lēmumi par iespējamo palīdzību "Depo" nodarbinātajiem vēl nav pieņemti.

Kā ziņots, nedēļas nogalē Rēzeknē nodega būvniecības preču veikals "Depo". Valsts policija par ugunsgrēku sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 18.nodaļas - Noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu. Turpinās izmeklēšana, norādīja policijā.

SIA "Depo DIY" piederošā manta nodegušajā veikalā Rēzeknē ir apdrošināta - notiek visu negadījuma seku apzināšana un tiks veiktas zaudējumu aplēses, informēja uzņēmuma pārstāvis Matīss Rutks.

Uzņēmums sola darīt visu iespējamo, lai atjaunotu veikalu pilsētā. ""Depo" Rēzeknes veikalā strādā 93 darbinieki. Tā ir spēcīga, saliedēta, sastrādājusies profesionāļu komanda. Mēs meklēsim risinājumus, kā visiem kopā pārvarēt šo nelaimi," norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Kozlovskis.

Degusī veikala ēka pieder SIA "Romans F". Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka patlaban nekādus komentāru sniegt nevar.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Romans F" reģistrēta 1997.gadā, tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. 2019.gadā firma strādāja ar 1,46 miljonu eiro apgrozījumu un 902 100 eiro peļņu. Uzņēmums pieder Sergejam Fedorenkovam.

Kompānija "Depo DIY" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro. 2019.gadā "Depo DIY" koncerna apgrozījums bija 321,149 miljoni eiro, bet peļņa - 11,298 miljoni eiro.

"Depo DIY" vienīgā īpašniece ir SIA "DMT Pluss". Pēc "Firmas.lv" informācijas, "DMT Pluss" lielākais īpašnieks ir Andris Kozlovskis (25,19%), vienlaikus pa 19,94% kapitāldaļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% pieder SIA "Ausekļa ielas nams", kas pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai (48,34%), SIA "Paradox Holdings" (48,34%) un SIA "EQT Baltic" (3,32%). "Paradox Holdings" pieder Ģirtam Rungainim (66,67%) un Ingai Rungainei (33,33%), bet "EQT Baltic" vienīgais īpašnieks ir Kristaps Bērziņš.