foto: Sintija Zandersone/LETA
VP priekšnieks pastāsta par policijas sekmēm Covid-19 laikā
"Pagaidām mēs, manuprāt, tiekam galā veiksmīgi. Arī samērīgi," sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.
Sabiedrība
2020. gada 4. decembris, 08:16

VP priekšnieks pastāsta par policijas sekmēm Covid-19 laikā

Jauns.lv / LETA

Policija ar saviem darba pienākumiem pagaidām galā tiek veiksmīgi, intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš nenoliedza, ka Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu kontrole atstāj sekas uz ikdienas uzdevumu izpildi. Tāpēc ikdienā tiek iesaistīti papildu resursi un policijas darbinieki strādā virsstundu režīmā.

"Pagaidām mēs, manuprāt, tiekam galā veiksmīgi. Arī samērīgi," sacīja Ruks.

Virsstundu apmaksai līdzekļi ir paredzēti, uzsvēra policijas priekšnieks.

Viņš arī norādīja, ka policijas darbs balstās uz sabiedrības palīdzību, ko likumsargi nepārtraukti sagaida.

Ruks prognozēja, ka arī turpmāk būs izsaukumi, piemēram, uz ballītēm, kuras patlaban nedrīkst notikt, un uz tiem policija reaģēs. Viņš uzsvēra, ka likumsargi cenšas rīkoties samērīgi, bez izteiktām represijām, kas radītu papildu neapmierinātību.

"Bet ir jāievēro likumi, noteikumi un jābūt līdzatbildīgiem. Mēs tomēr nedrīkstam rotaļāties ar cilvēku veselību un dzīvību. To visiem ir jāsaprot," uzsvēra policijas priekšnieks.

Viņš norādīja, ka kontrolētas un organizētas pārbaudes ir iekļautas policijas ikdienas darbā. Katru dienu šajās kontrolēs tiek iesaistīti līdz pat 200 likumsargiem.

Kopš 9.novembra par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu sākti 836 administratīvie procesi, no tiem 338 par sejas masku nelietošanu. Katru dienu tiek sākti 50 līdz 60 procesi, viņš teica.

Ruks piebilda, ka ir informācija par 12.decembrī un 6.decembrī plānotiem pasākumiem, kuros iedzīvotāji aicināti pulcēties. Policija seko līdzi aicinājumiem sociālajos tīklos un, ja ir pamats, tiek sāktas attiecīgās lietvedības, norādīja Ruks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās