foto: LETA
Levits: pasaulei vairāk par visu nepieciešams kopīgiem spēkiem pārvarēt Covid-19 pandēmiju
Valsts prezidents Egils Levits.
Sabiedrība
2020. gada 3. decembris, 22:56

Levits: pasaulei vairāk par visu nepieciešams kopīgiem spēkiem pārvarēt Covid-19 pandēmiju

Jauns.lv / LETA

Patlaban vairāk par visu pasaulei nepieciešams saliedēties, parādīt solidaritāti un kopīgiem spēkiem pārvarēt Covid-19 pandēmiju un tās graujošās sekas, ANO Ģenerālās asamblejas īpašajā sesijā par Covid-19 pandēmijas apkarošanu uzsvēra Latvijas prezidents Egils Levits.

Politiķis uzrunā pauda pateicību visas pasaules mediķiem par neatlaidīgo darbu. Tāpat prezidents izcēla arī citu sabiedrībai svarīgu funkciju nodrošināšanā būtisku jomu speciālistu un zinātnisko darbinieku nozīmību pandēmijas laikā.

Levits norādīja, ka Latvijas zinātnieki līdztekus citu valstu speciālistiem aktīvi strādā pie vakcīnas.

Runājot par ekonomikas atgūšanos, Levits uzsvēra, ka Latvija pilnībā iestājas par ANO Ģenerālsekretāra ieteiktā principa "strādāt pie tā, lai atkopšanās dotu stabilāku tautsaimniecību" ievērošanu.

"Nav nekādas nepieciešamības vai pat vajadzības censties atgriezties pie agrāk pastāvējušās struktūras. Pandēmija ir neatgriezeniski mainījusi to, kā tiek organizēts ražošanas process un mēs patērējam preces. Vienlaikus ar kopīgiem centieniem glābt tautsaimniecību un atjaunot tās darbību, mums ir iespēja padomāt arī par to, kā un ar kādām metodēm padarīt ekonomiku ilgtermiņā stabilāku," sacīja Valsts prezidents.

Runas nobeigumā Levits akcentēja to, cik svarīgi pandēmijas laikā, kā arī pēc tam, ir aktīvi iestāties pret informācijas sagrozīšanu. Ir svarīgi panākt, ka uz zinātniskiem faktiem balstīta informācija nāk no neatkarīgiem, uzticamiem plašsaziņas avotiem. Šāda nepieciešamība ir jāsaredz, un šajā darbā aktīvi jāpiedalās kā atsevišķu valstu valdības struktūrām, tā arī starptautiskajām organizācijām.