foto: LETA
Brīvdienās veikalos nevarēs iegādāties "Rīgas satiksmes" "e-talonu", bet varēs nopirkt sērkociņus
Sabiedrība
2020. gada 3. decembris, 21:15

Brīvdienās veikalos nevarēs iegādāties "Rīgas satiksmes" "e-talonu", bet varēs nopirkt sērkociņus

Jauns.lv / LETA

Brīvdienās tirdzniecības vietās nevarēs iegādāties "Rīgas satiksmes" "e-talonu", bet varēs nopirkt sērkociņus, ceturtdien preses konferencē informēja Ekonomikas ministrijas (EM) Iekšējā tirgus departamenta Konkurences, tirdzniecības un patērētāju tiesību nodaļas vadītājs Didzis Brūklītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju nedēļas nogalēs un brīvdienās tirdzniecības jomā varēs darboties tikai aptiekas, veterinārās aptiekas, kā arī veikali, kuros drīkstēs tirgot atsevišķas pirmās nepieciešamības preces.

Nedēļas nogalēs un brīvdienās tirdzniecības vietās drīkstēs tirgot tikai pārtikas preces, izņemot alkoholu, higiēnas preces un degvielu.

Pēc EM skaidrotā, kategorijā "higiēnas preces" ietilpst šampūni, zobu higiēnas līdzekļi, zobu sukas, ziepes, ķermeņa mazgāšanas līdzekļi, tualetes papīrs, kabatas lakatiņi, kosmētiskās salvetes, dvieļi, galda salvetes, higiēniskās paketes, tamponi, bērnu autiņi, kā arī sejas maskas.

Brūklītis norādīja, ka brīvdienās tirdzniecības vietās varēs iegādāties, piemēram, sērkociņus, veļas pulveri, sejas maskas, kafiju un iepirkumu maisiņus.

Vienlaikus viņš piebilda, ka nevarēs tirgot tādas preces, kā, piemēram, "Rīgas satiksmes" "e-talons".

EM mājaslapā publicētā informācija liecina, ka saimnieciskā pakalpojuma sniedzēji, kuriem Ministru kabineta rīkojumā nav noteikti specifiski darbības ierobežojumi, būs tiesīgi turpināt darbību arī brīvdienās un svētku dienās, tajā skaitā tirdzniecības centros. 

Kā piemērs saimnieciskai darbībai, kas varētu sniegt pakalpojumus brīvdienās un nedēļas nogalēs, minēta banku filiāļu darbība, ķīmisko tīrītavu darbība, apavu, pulksteņu, atslēgu remontdarbnīcu un šūšanas darbnīcu darbība.

Brūklītis informēja, ka tirgotāji visu informāciju par tirdzniecību varēs atrast EM mājaslapā, kurā tiks sagatavotas atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Tikmēr aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) sociālajos tīklos paziņojis, ka ir aicinājis Valsts kanceleju un Krīzes vadības padomi pastiprināti skaidrot jaunos Covid-19 ierobežojumus, lai neradītu pārpratumus un viltus ziņas.

Politiķis arī mudina "operatīvi definēt aizliegtās preces, kuras nav atļauts tirgot, nevis uzskaitīt atļautās", jo tas radot pārpratumus.

Jau ziņots, ka ārkārtējās situācijas laikā nedēļas nogalēs veikalos būs aizliegta alkohola tirdzniecība, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

No valdības lemtā izriet, ka 5.decembrī stāsies spēkā prasība, ka brīvdienās un svētku dienās varēs darboties tikai aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, un veikali, kuros drīkstēs tirgot tikai pirmās nepieciešamības preces, ar kurām tiek saprastas pārtikas preces, higiēnas preces un degviela.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Nedēļas nogalēs un svētku dienās veikalos nedrīkstēs tirgot tādas preces kā alkohols un cigaretes.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc valdības sēdes skaidroja, ka šīs normas mērķis ir ierobežot tādus preču tirdzniecību, kas nav pirmās nepieciešamības. "Pamata doma ir, ka sestdienas un svētdienas nav iepirkšanās dienas, tās nav dienas, kad varam atļauties uz veikalu, tikties ar draugiem," sacīja Kariņš.

Jau ziņots, ka ārkārtējā situācija valstī ir spēkā no 6.novembra.