Sabiedrība
2020. gada 24. novembris, 10:26

Vēl trīs Rīgas skolas pilnībā pāriet uz mācībām attālināti

Jauns.lv

Pēc konstatētām Covid-19 pozitīvām analīzēm vairākiem skolu darbiniekiem, kad karantīna noteikta daudzām klašu grupām, vēl trīs Rīgas skolas pilnībā pāriet uz mācībām attālināti – Rīgas 45. vidusskola, Rīgas Ķengaraga vidusskola un Rīgas Ēbelmuižas pamatskola. Līdz ar to pilnībā attālināts mācību process tiek īstenots piecās Rīgas pašvaldības skolās.

Kā portālu Jauns.lv informēja Rīgas domē, šajās iestādēs ar Covid-19 saslimuši gan pedagogi, gan tehniskais personāls, kā arī vairāki darbinieki noteikti kā saslimušā kontaktpersonas. 

Iestāžu audzēkņu vecāki ir informēti par situāciju skolās un iestādes darbības modeļa maiņu.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (IKSD) informē, ka šobrīd Covid-19 skāris kopā 68 Rīgas pašvaldības izglītības iestādes, tajā skaitā 45 skolas, no kurām astoņas ir profesionālās ievirzes sporta, mūzikas un mākslas skolas, kā arī 23 pirmsskolas izglītības iestādes.

Gan IKSD atbildīgie speciālisti, gan iestādes sadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Iestādes rīkojas saskaņā ar SPKC rekomendācijām. Situācija saistībā ar Covid-19 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēs mainās katru dienu, norāda domē.