foto: Ivars Soikāns/LETA
Apledojuma dēļ šorīt daudzviet apgrūtināti braukšanas apstākļi
Lāstekas.
Sabiedrība
2020. gada 21. novembris, 08:57

Apledojuma dēļ šorīt daudzviet apgrūtināti braukšanas apstākļi

Jauns.lv / LETA

Apledojuma dēļ šorīt daudzviet Latvijas centrālajā daļā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi".

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Jūrmalas apvedceļu posmā Salaspils - Babīte, pa Daugavpils šoseju posmā Rīga - Nīcgale, pa Bauskas šoseju posmā Ķekava - Iecava, pa Jelgavas šoseju posmā Rīga - Jelgava, pa Liepājas šoseju posmos Rīga - Kaģi un Apšupes krustojums - Annenieki, kā arī pa Ventspils šoseju posmā Rīga - Kūdra.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Madonas, Talsu, Tukuma un Ventspils apkaimēs.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, arī Rīgā, gaisa temperatūrai noslīdot nedaudz zem nulles, ziema ielu uzturētājus, acīmredzot, bija pārsteigusi nesagatavotus un daudzviet bija izveidojies pamatīgs apledojums. Piemēram, ap plkst.8 apledojums bija vērojams posmos teju visā Brīvības ielas garumā, tostarp, iespējams, tieši šī iemesla dēļ bija notikusi avārija Brīvības ielas sākumposmā, iebraucot Rīgā, kur bija saskrējušās trīs vieglās automašīnas, daļēji aizšķērsojot visas trīs ielas brauktuves.

Kā uzsver "Latvijas valsts ceļi", slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 64 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.