foto: Ekrānuzņēmums
Spraigi notikumi Valmierā: piedzēries jaunietis ar BMW mūk no policijas un ietriecas mājas sienā. VIDEO
Pakaļdzīšanās beidzās ar BMW ietriekšanos ēkas sienā.
112
2020. gada 19. novembris, 12:05

Spraigi notikumi Valmierā: piedzēries jaunietis ar BMW mūk no policijas un ietriecas mājas sienā. VIDEO

Jauns.lv

Svētdienas vakarā spraigi notikumi risinājās Valmiera, kur likumsargi pamanīja kādu aizdomīgu BMW markas automašīnu, pēc kā sākās pakaļdzīšanās, kas beidzās ar avāriju. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policijas (VP) pārstāvji portālam Jauns.lv pastāstīja, ka BMW markas automašīnas vadītājs pilsētā ievērojami pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, šādā veidā piesaistot likumsargu uzmanību. Automašīnas vadītājs pēc policistu prasības neapstājās un uzsaka bēgšanu, bet tad zaudēja kontroli pār savu spēkratu un avarēja, iebraucot ēkas sienā.

Zināms, ka BMW šoferis vietā, kur atļauts braukt ar 50 kilometriem stundā, traucās ar 110 kilometriem. 

foto: Ekrānuzņēmums
Pakaļdzīšanās beidzās ar BMW ietriekšanos ēkas sienā.

Policisti pieņēma lēmumu apturēt transportlīdzekļa vadītāju, taču šoferis nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām apstāties un uzsāka bēgšanu. Turpinot bēgšanu, spēkrata BMW vadītājs netika galā ar automašīnas vadību, uzbrauca uz apmales, kā rezultātā nobrauca no brauktuves un ietriecās ēkā, to sabojājot. Par laimi, ne pats autovadītājs, ne arī citi satiksmes dalībnieki bezatbildīgā autovadītāja rīcības dēļ nav cietuši.


Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, konstatēts, ka vīrietis pie stūres sēdies 2,14 promiļu reibumā. Jāpiebilst, ka 1998. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu.

Par notikušo policijā sākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi - par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kā arī par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē. 

"Policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana reibumā būtiski apdraud gan paša, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību. Pievienotajā videomateriālā redzams, cik dzīvībai bīstama var būt braukšana reibumā. Šajā gadījumā vīrietis iztika bez smagām traumām, taču šāds ceļu satiksmes negadījums var beigties arī ar traģiskām sekām," norāda policijā.