foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: policisti aiztur automašīnu lukturu zagļus, kuri nakts laikā uzdarbojušies Valdlaučos
112
2020. gada 17. novembris, 18:39

VIDEO: policisti aiztur automašīnu lukturu zagļus, kuri nakts laikā uzdarbojušies Valdlaučos

Jauns.lv

17. novembra naktī Valsts policija aizturēja divus vīriešus par lukturu zādzībām no automašīnām „Volvo”. Vēlāk tika noskaidrots, ka abas personas izdarījušas vēl divas zādzības no citām automašīnām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī gada 17. novembrī ap pulksten 1.00 naktī Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2. biroja darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļu Ķekavas novadā, Valdlaučos veica operatīvo pasākuma kompleksu un uzreiz pēc nozieguma veikšanas pa karstām pēdām aizturēja 1968. un 1980. gadā dzimušus vīriešus par lukturu zādzību no „Volvo” markas automašīnas.

Policistiem tapis zināms, ka zagļi naktī veikuši divus lukturu zādzības mēģinājumus un vienu zādzību.

foto: ekrānuzņēmums no video

Tāpat noskaidrots, ka abas aizturētās personas iepriekš ir izdarījušas vēl divas zādzības no citām „Volvo” markas automašīnām.

Aizturētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu, automašīnu zādzībām un zādzībām no automašīnām.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

18. novembrī tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa – apcietinājums, piemērošanu. Šobrīd aizdomās turētās personas atrodas īslaicīgas aizturēšanas vietā, informē policija.

Valsts policija atgādina parūpēties par sava transportlīdzekļa drošību – spogulīšu un lukturu marķēšana var tos padarīt zaglim nepievilcīgus, kā arī var palīdzēt tos identificēt atrašanas gadījumā. Tāpat policija atgādina, ka automašīna nav seifs, tādēļ nevajadzētu tajā atstāt vērtīgas lietas, kas varētu kļūt par garnadžu vieglu guvumu.