foto: LETA
Piedzēries vīrietis ar bērnu mašīnā izraisa avāriju. Policija kritizē šādu bezatbildību
Valsts policijas automašīna.
112
2020. gada 16. novembris, 13:24

Piedzēries vīrietis ar bērnu mašīnā izraisa avāriju. Policija kritizē šādu bezatbildību

Jauns.lv

Pagājušajā piektdienā Smiltenes novadā notika ceļu satiksmes negadījums, kur pretējā braukšanas joslā iebraukušajam "Volvo" markas automašīnas vadītājam pēc negadījuma konstatēts alkohola reibums – 2,5 promiles. Tāpat noskaidrots, ka mašīnā negadījuma brīdī bija bērns, portālam Jauns.lv pavēstīja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldē. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VP pārstāve Zane Vaskāne informē, ka negadījums notika ap plkst.18.20 uz autoceļa Smiltene-Valka, kad "Volvo" vadītājs iebrauca pretējā braukšanas joslā un izraisīja sadursmi ar automašīnu "Scania". 

Par laimi ceļu satiksmes negadījuma rezultātā fiziski cietušu cilvēku nebija. 

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Valkas iecirknī ir sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi – viens par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, savukārt otrs par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicjas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks norāda: "Mēs bieži atgādinām un uzsveram, cik ļoti svarīgi ir parūpēties par bērnu drošību, pārvadājot tos transportlīdzeklī. Un tas ir absurdi, ka vēl aizvien nākas saskarties ar bezatbildīgiem un vienaldzīgiem pieaugušajiem, kuri pie transportlīdzekļa stūres sēžas alkohola reibumā. Braukšana reibumā – bezatbildība augstākajā pakāpē, īpaši, ja mašīnā ir arī bērns!"

Valsts policija vēlreiz uzsver, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļu vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt šīs negadījums kārtējo reizi apstiprina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Policija atgādina, ka pirmsskolas vecuma bērni vēl nav patstāvīgi ceļu satiksmes dalībnieki, par viņiem atbild vecāki, kuriem ir jārūpējas, lai tiktu ievēroti visi pārvadāšanas noteikumi. Tieši pieaugušie ir tie, kas veido bērnu attieksmi pret drošības noteikumu ievērošanu, vispārliecinošāk – ar savu piemēru.