112
2020. gada 14. novembris, 11:46

Policija pieļauj, ka Klaipēdas mežā atrastā mirusī latviete Elizabete Rukmane kļuvusi par nozieguma upuri

LETA

Latvijas policija pieļauj, ka Klaipēdas apriņķī atrastā mirusī 2016.gadā pazudusī Ilūkstes iedzīvotāja Elizabete Rukmane ir kļuvusi par nozieguma upuri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes preses pārstāve Lāsma Kursīte aģentūrai LETA skaidroja, ka šogad 9.februārī Lietuvā, Klaipēdas apriņķī, pie ciema Šaipiai, meža masīvā atrasti cilvēka kaulu fragmenti.

Lietuvas policijā par minēto faktu tika sākts kriminālprocess. Lai identificētu personu, bija nozīmētas visas nepieciešamās ekspertīzes, pēc kurām noskaidrots, ka ir atrastas 2016.gadā bezvēsts prombūtnē izsludinātās Elizabetes Rukmanes mirstīgās atliekas, skaidroja Kursīte.

Rukmane 2016.gada 29. februārī bija pasludināta par bezvēsts prombūtnē esošu. Iepriekš Valsts policijas Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Patlaban kriminālprocesu izmeklē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas.

Izmeklējot kriminālprocesu, kā viena no versijām tiek izskatīta varbūtība, ka persona ir kļuvusi par nozieguma upuri. Valsts policija sadarbībā ar Lietuvas policiju skaidro notikušā apstākļus, norādīja Kursīte.

Jau ziņots, ka 1987.gadā dzimusī Latvijas pilsone Rukmane 2016.gada februārī izgāja no savas mājas Ilūkstē, devās uz Daugavpili un mājās neatgriezās. Pēc tam novērošanas kameras viņu bija fiksējušas vairākās vietās Kauņā, tai skaitā Kauņas autoostā, tālāk viņas pēdas pazuda.

Policijas rīcībā ir informācija, ka sieviete, iespējams, caur Lietuvu plānojusi doties uz Karlsrūi Vācijā. Varētu būt, ka pa Lietuvu viņa ceļojusi, apturot garāmbraucošas automašīnas.

Par Rukmanes pazušanu 2016.gadā vēstīja portāls "Bezvests.lv", pie kura bija vērsušies viņas tuvinieki.