foto: LR Saeima / Ieva Ābele
Septiņiem Saeimas deputātiem noteikta mājas karantīna
Politika
2020. gada 8. novembris, 08:53

Septiņiem Saeimas deputātiem noteikta mājas karantīna

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu Saeimā mājas karantīna kā saslimušo personu kontaktpersonām noteikta septiņiem deputātiem, pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mūrniece norādīja, ka viņai nav informācijas, ka kāds no Saeimas deputātiem pašlaik būtu saslimis ar Covid-19.

Ņemot vērā vairākiem deputātiem noteikto mājas karantīnu, plānots, ka lemšana par Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātiem parlamenta sēde notiks pēc deputātu atgriešanās ierindā, pauda Saeimas priekšsēdētāja.

2020.gada septembris: vairums Saeimas deputātu ignorē aicinājumu lietot sejas masku

Vairums parlamentāriešu šodien uz Saeimas ārkārtas sēdi, kas pēc ilga pārtraukuma notiek klātienē, ieradušies bez sejas maskām. Aizvadītajās dienās vairāki ...

gallery icon
48

Kā ziņots, iepriekš bija zināms, ka kontaktpersonas statuss un līdz ar to mājas karantīna noteikta četriem deputātiem - Artūram Tomam Plešam (AP), Ērikam Pucenam (KPV LV), Jurim Jurašam (JKP) un Jānim Butānam (JKP).

Saeimā ir konstatēti jau kopskaitā četri saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt aptuveni 30 cilvēki atzīti par Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, iepriekš informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Līdz šim izskanējis, ka Saeimā ar Covid-19 ir saslimuši darbinieki, un nav informācija par kādu saslimušu deputātu.