Nenokaram degunus – mākoņi klīdīs, starp mākoņiem pavīdēs saule
Brīvdienās temperatūra turēsies +17...+20 grādu robežās.
Sabiedrība
2015. gada 18. septembris, 11:09

Nenokaram degunus – mākoņi klīdīs, starp mākoņiem pavīdēs saule

Jauns.lv

Lai gan no rīta debesis ir apmākušās, gaisa temperatūra ir patīkami silta. Turklāt, pēcpusdienā debesis skaidrosies. Sestdien pie debesīm būs neliels mākoņu daudzums, tomēr kopumā diena būs saulaina. Arī svētdien mākoņi mīsies ar sauli un dienas vidū uz mirkli apmāksies. Gaisa temperatūra šodien turēsies pie +21 grādu atzīmes, nedēļas nogalē pamazām temperatūra samazināsies līdz +19...+18 grādiem dienas vidū, liecina laika ziņu portāla gismeteo.lv prognozes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nakts uz piektdienu būs izteikti silta – gaisa temperatūra naktī un rīta stundās būs +18...+20 grādi. Rīgā no rīta būs apmācies, iespējams neliels lietus un pērkona negaiss. Dienas otrajā pusē debesis skaidrosies un pie debesīm spīdēs saule. Dienas laikā gaisa temperatūra saglabāsies +19...+20 grādu robežās. Pūtīs dienvidrietumu vējš ar ātrumu 6 līdz 7 metri sekundē. Valmierā diena kopumā saulaina. Brīžiem mākoņains un var uzlīt neliels lietus. Diennakts temperatūra turēsies +17...+20 grādu robežās. Latvijas dienvidos nokrišņi nav gaidāmi, diena saulaina, neliels mākoņu daudzums dienas vidū. Daugavpilī termometra stabiņš dienas laikā pakāpsies līdz +21 grādam. Pūtīs mērens vējš līdz 7 metriem sekundē. Kurzemes piekrastē naktī uz piektdienu gaidāms pērkona negaiss, neliels lietus uzpilinās arī rīta stundās. Liepājā dienas laikā debesis skaidrosies un pēcpusdiena būs saulaina. Gaisa temperatūra būs par pāris grādiem zemāka nekā citās pilsētās – turēsies pie + 16 grādu atzīmes.

Sestdien naktī gaiss kļūs vēsāks. Rīgā gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +13 grādiem, bet dienas laikā, saule mīsies ar mākoņiem un gaiss iesils līdz +17...+19 grādiem. Pūtīs mērens vējš līdz 6 metriem sekundē. Nokrišņi nav gaidāmi. Valmierā līdzīgs laiks kā Rīgā – nedaudz mākoņains, brīžiem skaidrosies. Gaisa temperatūra naktī +12...+13 grādi, dienā +16...+18 grādi. Būs jūtams rietumu vējš, kas dienas vidū brāzmās sasniegs 8 metrus sekundē. Daugavpilī rīta un vakara stundās būs mākoņains, bet dienas vidū skaidrs un saulains laiks. Termometra stabiņš dienas laikā pakāpsies līdz +19 grādiem un vēja klātbūtne būs pavisam saudzīga, pūtīs līdz 4 metriem sekundē. Kurzemes piekrastē dominēs vējains un saulains laiks, bez nokrišņiem. Liepājā agrajās rīta stundās vēl pie debesīm būs pa kādam mākonītim un var uzpilēt pa kādai lietus lāsei, bet visas dienas garumā pie debesīm spīdēs saule un gaisa temperatūra turēsies pie +16 grādu atzīmes gan naktī, gan dienā. Dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegs 10 metrus sekundē.

Svētdien gaisa temperatūra pazemināsies vēl par pāris grādiem un pie debesīm būs vairāk mākoņu nekā iepriekšējās dienās. Rīgā naktī un rīta stundās gaisa temperatūra būs +12...+13 grādi. Dienas laikā pakāpsies līdz +18 grādiem. Valdīs mazmākoņains laiks, caur mākoņiem sprauksies saule. Nokrišņu ticamība maza. Pūtīs vājš vējš līdz 4 metriem sekundē. Valmierā no rīta un dienā mākoņains, vakarā – skaidrs un saulains laiks. Gaisa temperatūra naktī un rīta stundās +11...+13 grādi, bet dienas laikā iesils līdz +16 grādiem. Dienvidu daļā gaidāms saulains un skaidrs laiks bez nokrišņiem. Daugavpilī naktī +10 grādi, bet dienas laikā termometra stabiņš uzkāps līdz +18 grādu atzīmei. Vējš būs pierimis un praktiski nebūs jūtams. Liepājā mazmākoņains un saulains laiks. Gaisa temperatūra +15...+16 grādi. Vējš būs mitējies, rīta stundās pūtīs ar ātrumu līdz 6 metriem sekundē, bet vakarpusē pierims līdz 2 metriem sekundē.

Nedēļas sākumā palielināsies mākoņu daudzums, gaidāms lietus un vēsāks laiks, liecina Gismeteo.lv laika ziņas.

Raksts tapis sadarbībā ar gismeteo.lv / Foto:  Edijs Pālens/LETA