foto: Juris Rozenbergs/Jauns.lv
Eksministra Rasnača dēls rāda pilsonisku drosmi
Jēkabs Kārlis Rasnačs pie Saeimas – piketā par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību.
Politika
2020. gada 31. oktobris, 06:26

Eksministra Rasnača dēls rāda pilsonisku drosmi

Kas Jauns Avīze

Apņēmību un drosmi iesaistīties sabiedrībai nozīmīgos procesos no saviem vecākiem acīmredzami mantojis Jēkabs Kārlis Rasnačs – kādreizējā tieslietu ministra Dzintara Rasnača dēls.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pie Saeimas piketā par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību šķita, ka vadītāja lomu tajā uzņēmies tieši Jēkabs Kārlis Rasnačs. Viņš aicināja runātājus paust savu viedokli un brīžiem ar manāmu uztraukumu uzrunāja garām ejošos politiķus, jautājot: "Vai atbalstīsiet mūs?"

Viendzimuma pāru tiesību aizstāvju pikets pie Saeimas

Agrā ceturtdienas rītā pie Saeimas nama pulcējās jauniešu organizāciju pārstāvji, lai paustu neapmierinātību ar Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ...

gallery icon
144

Pilsoniskā atbildība un spēja runāt par nozīmīgām tēmām jaunajam Rasnačam nevarētu būt sveša. Galu galā viņa tēvs – jurists un politiķis Dzintars Rasnačs – ir bijis sešu Saeimas sasaukumu deputāts un tieslietu ministrs vairākās valdībās, māte – žurnāliste Antra Krastiņa.

Visdrīzāk gan dēlam un tēvam par minēto priekšlikumu ir pretēji viedokļi. Eksministrs, vēl esot šajā amatā, klāstīja, ka tas esot "bīstams". Jau pirms dažiem gadiem likumdošanas iniciatīva Kopdzīves likums platformā "manabalss.lv" savāca 10 000 parakstu, bet Tieslietu ministrija to neatbalstīja.

"Šis solis ir kā kāja durvīs ceļā uz viendzimuma kopdzīves, tam sekojošas viendzimuma laulības un bērnu adopcijas šādā laulībā legalizāciju," toreiz savā "Facebook" kontā rakstīja Dzintars Rasnačs.