foto: Pixabay
Divi jaunieši - vīrietis un sieviete -  dzīvoklī Rīgā vairākus mēnešus nodarbinājuši trīs prostitūtas
112
2020. gada 28. oktobris, 10:56

Divi jaunieši - vīrietis un sieviete - dzīvoklī Rīgā vairākus mēnešus nodarbinājuši trīs prostitūtas

Jauns.lv

Valsts policija (VP) kriminālvajāšanai nodevusi kriminālprocesu par sutenerismu, atklājot, ka Bolderājā kādā dzīvoklī vairākas sievietes suteneru pakļautībā sniegušas seksuāla rakstura pakalpojumus. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VP informē, ka 21. oktobrī Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki pabeidza izmeklēšanu un nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu par sutenerismu personu grupā. Par šo noziegumu divām personām piemērots aizdomās turēto statuss. 

Aizdomās turētie ir 1997.gadā dzimis vīrietis un 2000. gadā dzimusi sieviete. Policijā piebilst, ka neviena no aizturētajām personām iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā.

Kriminālprocesā tika noskaidrotas trīs sievietes, kuras nodarbojas ar prostitūciju un tikušas izmantotas iedzīvošanās nolūkā. 

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka ar sutenerismu personas nodarbojās dažus mēnešus, no šī gada augusta kādā dzīvoklī Rīgā, Bolderājas mikrorajonā. Tāpat noskaidrots, ka seksuālo pakalpojumu klienti tika meklēti internetā, ievietojot sludinājumus.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 165. panta otrās daļas, proti, par sutenerismu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Personām ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.