foto: LETA
Covid-19: Kariņš sasauc Krīzes vadības padomes un Ministru kabineta kopsēdi; runās par stingrākiem pasākumiem
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Politika
2020. gada 26. oktobris, 13:58

Covid-19: Kariņš sasauc Krīzes vadības padomes un Ministru kabineta kopsēdi; runās par stingrākiem pasākumiem

Jauns.lv

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien, 27.oktobrī, plkst.10 sasaucis Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdi, lai lemtu par kopējo valdības stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai, tostarp stingrākiem drošības pasākumiem un testēšanas kapacitātes būtisku palielināšanu, portālu Jauns.lv informē Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs. 

"Šobrīd redzam, ka vīruss joprojām turpina plašu izplatību Latvijā, kas prasa tūlītēju rīcību tagad, lai, mācoties no citu valstu pieredzes, nebūtu par vēlu un vīruss negūtu uzvaru. Lai nepieļautu slimnīcu pārslodzi un līdz ar to krīzes iestāšanos veselības aprūpē, sargājot sabiedrības veselību, rosināšu valdībai lemt par stingrākiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības iegrožošanai," sacījis Kariņš.

Ministru prezidents norāda, ka kopsēdē plānots detalizēti izskatīt un diskutēt par kopējo valdības stratēģiju Covid-19 izplatības ierobežošanai, lai padarītu to saprotamu ikvienam sabiedrības loceklim. Tāpat Ministru prezidents aicinās lemt par nepieciešamo rīcību testēšanas apjomu būtiskai palielināšanai.

Sēdē pieaicinātie eksperti informēs valdību par aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību, veselības aprūpes nozares kapacitāti, slimnīcu noslodzi, individuālo aizsardzības līdzekļu rezervēm, Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības stratēģiju un valdības komunikāciju.

Kā zināms, aizvadītajā diennaktī Latvijā konstatēti 79 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

Svētdien miruši četri Covid-19 inficētie, bet slimnīcās nogādāti 27 pacienti.

Pagājušajā nedēļā Latvijā vairākkārt tika laboti jaunatklāto inficēšanās gadījumu rekordi un pirmo reizi diennakts laikā atklāto gadījumu skaits pārsniedza divus simtus.