Sabiedrība
2020. gada 23. oktobris, 15:34

Visvairāk uztrauc situācija Rīgā, saka Perevoščikovs un uzskata: ierobežojumi jāpastiprina

Jauns.lv

Saistībā ar Covid-19 izplatību Latvijā pēdējo četru nedēļu laikā nav saskatāma situācijas stabilizācija, tāpēc būtu vēlams pastiprināt ierobežojumus, valdības ārkārtas sēdē atzina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. 

Salīdzinot aizvadītās septiņas dienas, ar vēl septiņām dienām iepriekš, jaunatklāto gadījumu skaits pieaudzis par 44%, atzina SPKC speciālists, norādot, ka šobrīd ir sasniegts 3,2% pozitīvo testu īpatsvars pret veikto testu daudzumu. Viņš lēš, ka drīzumā, dažu dienu laikā, turpinoties šādai slimības izplatības tendencei, tiks sasniegti 4%, kas Eiropas Savienībā tiek uzskatīta par robežvērtību un no kā var secināt, ka slimība plaši izplatās sabiedrībā. 

"Visvairāk uztrauc situācija Rīgā. Te ir diezgan stabila pieauguma tendence, kur mazāka iespēja cilvēkiem nošķirties, nekā reģionos," sacīja epidemiologs. Viņš arī uzskata, ka būtu jāpieņem stingrāki pasākumi. 

Komentējot iepriekš valdības pieņemto, SPKC pārstāvis norādīja, ka tie novērš papildu riskus, bet tomēr nebija vērsti uz galvenajiem infekcijas izplatības ceļiem, kas šobrīd izkristalizējušies kā darba vietas, izglītības iestādes un individuālie kontakti. 

"Varam pieļaut, ka šobrīd Rīgā un citās vietās notiek zināma vidējas pakāpes izplatīšanās sabiedrībā, kas rada risku inficēties sabiedrībā," sacīja epidemiologs. 

Viņš prognozēja, ka izšķirošos 4% Latvija varētu sasniegt tuvāko dienu laikā, līdz ar ko Eiropas kartē nonāksim "sarkanajā zonā". 

Jauns.lv jau vēstīja, ka ceturtdien Latvijā sasniegts kārtējais infekcijas gadījumu rekords - Covid-19 konstatēts nu jau 250 cilvēkiem. Iepriekšējais lielākais diennakts rādītājs bija 188 gadījumi. 

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152