Sabiedrība
2020. gada 20. oktobris, 22:20

Aculiecinieki piefiksē, kā agresīvs pasažieris uzbrūk "Rīgas satiksmes" autobusa vadītājam

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā, 16. oktobrī, vairāki aculiecinieki Imantā, 41. autobusa galapunktā, izsaukuši policiju, jo piefiksējuši konfliktu, kas izcēlies starp "Rīgas satiksmes" autobusa vadītāju un kādu agresīvu pasažieri, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Par spīti vīrieša vairākkārtējiem mēģinājumiem izlauzties no autobusa, viņam tas tomēr nav izdevies. Drīz vien konflikta atrisināšanā iesaistījušies arī aculiecinieku izsauktie policisti, kuri huligānu aizturējuši.

Turpat notikuma vietā inspektori iztaujājuši abus vīriešus un atklājies, ka viss sācies pavisam banāla iemesla dēļ. Autobusa vadītājs pirms mirkļa bija piestājis gala pieturā un izsēdinājis visus pasažierus, savukārt kungs ar suni vēlējies iekāpt autobusā, ko šoferis bija liedzis darīt.

"Autobusa vadītājam bija atpūtas laiks, bet šī persona to ignorēja un uzskatīja, ka ir tiesības ieņemt vietu satiksmes autobusā. Vīrietis izrādīja savu nepatiku pret aizliegumu ar huligāniskām darbībām, tīši sabojājot autobusa inventāru," norāda Valsts policijas RRP Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas priekšniece Inga Zonberga. 

Šajā gadījumā gan dusmu uzplūdam būs visai nepatīkamas sekas, jo pēc šā incidenta Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirknī ir ierosināts kriminālprocess par tīšu svešas mantas bojāšanu.

Aculiecinieku uzņemtos video, iespējams, ka demonstrēs arī tiesas zālē. Likumsargi norāda, ka šobrīd aizdomās turētais 47 gadus vecais vīrs jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā saistībā ar huligāniskām darbībām.

“Rīgas satiksme” šoferis pēc notikušā varējis turpināt darbu.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.