foto: Edijs Pālens/LETA
VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldi patlaban vadīs Vadims Ivanovs
VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldi patlaban vadīs Vadims Ivanovs.
Sabiedrība
2020. gada 14. oktobris, 16:25

VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldi patlaban vadīs Vadims Ivanovs

Jauns.lv / LETA

Armandam Rukam kļūstot par Valsts policijas (VP) priekšnieku, par iestādes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju nozīmēts Vadims Ivanovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ivanovs ir šīs pārvaldes priekšnieka vietnieks, kurš saskaņā ar Ruka šodien žurnālistiem teikto ir pieredzējis un profesionāls policists.

Patlaban nav zināms, kurš būs nākamais pārvaldes priekšnieks. Rukam startējot konkursā uz pārvaldes priekšnieka amatu, kopumā tika vētīti 11 kandidāti, līdz ar to pastāv iespēja par jauno priekšnieku nozīmēt kādu no kandidātiem, kuri palika aiz strīpas.

Tāpat VP priekšniekam ir tiesības veikt amatpersonu rotācijas, kas nozīmē kādas amatpersonas iecelšanu uz laiku šajā amatā, skaidroja Ruks.

Ruks uzskata, ka pārvalde ir "jādod drošās rokās", jo tās pārziņā ir daudzu sabiedrības ievērību guvušu noziegumu izmeklēšana, piemēram, advokāta Pāvela Rebenoka slepkavība. Šo lietu izmeklē 20 speciālistu liela grupa.

Jau ziņots, ka valdība vakar VP priekšnieka amatā apstiprināja VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku Ruku.

Likums paredz, ka VP priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ iekšlietu ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Ruks šogad 6.jūlijā iecelts VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka amatā, bet 12.augustā viņam piešķirta pulkveža pakāpe.