Sabiedrība
2020. gada 4. oktobris, 15:38

VIDEO: pie Baltkrievijas vēstniecības Latvijā izvērsies vēl viens protests

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Svētdien, ap pulksten 14.00, pie Baltkrievijas vēstniecības Latvijā Jēzusbaznīcas ielā 12 Rīgā sapulcējušies protestētāji ar plakātiem un Lukašenko režīma opozīcijas simbolu – baltsarkanbalto karogu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētdienas (4. oktobris) akcijā piedalījās ap 20 cilvēkiem. Sanākušie skandēja ierastos Lukašenko opozicionāru mītiņos dzirdamos saukļus: “Lai dzīvo Baltkrievija!” un “Ej projām!”.

Iepretim vēstniecībai tika izvietota arī skanda, ar kuru akcijas dalībnieki atskaņoja protesta dziesmas, tostarp Viktora Coja dziesmu “Peremen” (“Pārmaiņas”).

Ļaudis pie Baltkrievijas vēstniecības Latvijā protestē pret Lukašenko palikšanu amatā

Jauns.lv novēroja, ka svētdien, ap pulksten 14.00 pie Baltkrievijas vēstniecības Latvijā, Jēzusbaznīcas ielā 12 bija sapulcējušies protestētāji ar plakātiem un ...

gallery icon
10

Kā ziņots, Baltkrievijā jau ilgāk nekā pusotru mēnesi turpinās protesti pret notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku, bet vairāki simti ievainoti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9. augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska – 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Lietuvā 50 000 cilvēku akcijā "Brīvības ceļš" apliecina atbalstu Baltkrievijai

Lietuvā svētdienas vakarā apmēram 50 000 cilvēku vēsturiskā Baltijas ceļa 31.gadadienā pulcējās akcijā "Brīvības ceļš", izveidojot dzīvo ķēdi no Viļņas ...

gallery icon
26

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.