foto: unsplash.com
Paaugstināts slieksnis pašizolācijas prasībai pēc atgriešanās no Covid-19 vairāk skartajām valstīm
Foto ilustratīva nozīme.
Sabiedrība
2020. gada 2. oktobris, 18:49

Paaugstināts slieksnis pašizolācijas prasībai pēc atgriešanās no Covid-19 vairāk skartajām valstīm

Jauns.lv / LETA

No sestdienas paaugstināts slieksnis pašizolācijas prasībai pēc atgriešanās no Covid-19 vairāk skartajām valstīm, liecina Slimību profilakses un kontroles centra publiskotā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Patlaban pašizolācija ir jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 16. No sestdienas tas paaugstināts līdz 25 gadījumiem.

Kā skaidroja SPKC pārstāve Ilze Arāja, centrs ir veicis risku novērtējumu un tas atspoguļojas jaunajos datos.

SPKC informē, ka, ievērojami palielinoties saslimstības rādītājiem ar Covid-19, jūtami pieaudzis arī 14 dienu kumulatīvais rādītājs. Šobrīd Latvijā tas ir 19,5 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Līdz šim, atgriežoties Latvijā no Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kā arī no Lielbritānijas, Monako, Andoras un Sanmarīno, bija jāievēro pašizolācija, ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits kādā no šīm valstīm uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedza 16 gadījumus.

Pieaugot inficēšanās riskiem Latvijā, pārskatīta šī robežšķirne, to palielinot līdz 25 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotājiem. "Tādējādi atgriežoties no valstīm, kur saslimstības rādītāji ir līdzvērtīgi Latvijai, pašizolācija nav jāievēro," skaidroja centrā.

Savukārt ikvienam, kas ierodas Latvijā no valsts, kur saslimstības riska novērtējums ir augstāks par 25, ir jāievēro pašizolācija.

SPKC dati par iepriekšminētajām valstīm liecina, ka pašizolācija no sestdienas nebūs jāievēro, ierodoties no Somijas, Kipras, Lihtenšteinas un Vatikāna.

Saskaņā ar SPKC informāciju no pirmdienas, 5. oktobra, nebūs izmaiņu attiecībā uz valsts sarakstu, kur aizliegts veikt starptautisko pasažieru pārvadājumus. Aizliegumi turpinās pārvadājumiem uz un no Čehijas, Spānijas, Francijas un Andoras.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās