foto: LETA
Jurists Krieķis: aiz Pāvela Rebenoka slepkavības stāv politiskie spēki
Zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.
Sabiedrība
2020. gada 22. septembris, 21:23

Jurists Krieķis: aiz Pāvela Rebenoka slepkavības stāv politiskie spēki

TV24

“Elementāri izskaitļojot, var secināt, ka tā bija politiska slepkavība aiz kuras stāv politiskie spēki, kuriem bija personisks un dzīvniecisks naids pret Pāvelu,” intervijā kanālam RīgaTV 24 par sava drauga zvērināta advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību sacīja jurists Mārtiņš Krieķis.

Komentējot savas dzīvesbiedrenes izteikumus, ka Rebenoka slepkavības pasūtītāji ir zināmi, Krieķis RīgaTV 24 precizēja, ka to skaidri un viennozīmīgi apgalvot nevarot, tas esot pierādīšanas jautājums, bet elementāri izskaitļojot varot secināt, ka tā bijusi politiska slepkavība aiz kuras stāvot politiskie spēki.

 “Es gribu konkrēti pateikt, ka tā ir politiskā partija JKP, tas ir Bordāns, kas neieredz Pāvelu kopš laikiem, kad viņš pārstāvēja Jaundžeikaru. Tas ir Jurašs, kas ir šīs partijas pelēkais kardināls un faktiskais rīkotājs, kopā ar partiju “Vienotība”, kas aktīvi atbalsta OIK. Tad, kad Pāvels kļuva par “Latvenergo” padomes priekšsēdētāju, sākās milzīgs politisks spiediens, lai Pāvels nepaliktu “Latvenergo” padomē, jo OIK saņēmējiem bija ļoti būtiski, lai neviens cits netiek klāt pie šiem jautājumiem,” skaidroja Krieķis.

foto: LETA
Zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.

Taujāts, vai slepkavību varētu saistīt arī ar AS “Olainfarm”, Krieķis atbildēja apstiprinoši. “Arī šeit ļoti aktīvi ir piedalījies Bordāns un Jurašs, kā citas puses – Signes Balderes-Sildedzes un aiz viņiem stāvošo personu aktīvas aizstāvības, kas nodrošināja, ka tiek reģistrēta “autobusu sapulce”, kas nodrošināja jebkādas iespējas mainīt to, ko augstākās tiesas Senāts konstatēja, ka šādi lēmumi nevar būt. Šis ir politiskais piesegums, kas šajā konkrētajā gadījumā sakrīt ar šo cilvēku politiskajām interesēm, kas saistīti gan ar Skultes ostu, gan OIK.”

Komentējot tieslietu ministra izteikumus, ka pēc šī gadījuma esot jādomā par sabiedrības drošību, Krieķis bija skarbs: “Bordāns nekad nepalaidīs garām iespēju parādīt sevi publiski un šajā brīdī tas ir nožēlojami”.

Bet, turpinot par slepkavību, Krieķis skaidro, kāpēc nepieļauj, ka primāri tā bijusi laupīšana. “Tie, kas iet pakaļ naudai, dārglietām, iet pakaļ noteiktam mērķim. Nevar zināt, vai pulksteņi un dārglietas atrodas mājās. Varbūt tie stāv seifā, varbūt kaut kur citur. Neuzdodot šo jautājumu un nogalinot cilvēku, ir skaidrs, ka tā ir pasūtījuma slepkavība,” par laupīšanas versijas izslēgšanu pārliecināts ir Krieķis.

Kā Rebenoka tuvs draugs, Krieķis intervijā norādīja, ka daudziem esot grūti noticēt, ka Pāvels bijis absolūti godīgs cilvēks, kurš nekādā veidā nebija saistīts ar oligarhiem, un to, kas viņam esot piederējis, nopelnījis ar savu profesionālo darbību.

“Viņa sirds sāpēja par šo valsti un to, lai šajā valstī būtu kārtība. Mēs negribam pieļaut, ka ar šādām metodēm tiek risināti jautājumi. Mēs gribam, lai valstī ir godīga attieksme pret visiem, ne tikai pret politikai pietuvinātām personām, kas no tā iegūst labumu,” norādīja Krieķis.