foto: Edijs Pālens/LETA
Dzērājšoferim par braukšanu bez tiesībām piespriež 1290 eiro sodu un piespiedu darbu
Policisti vadītāja organismā konstatēja 2,71 promiles alkohola.
112
2020. gada 19. septembris, 21:42

Dzērājšoferim par braukšanu bez tiesībām piespriež 1290 eiro sodu un piespiedu darbu

Jauns.lv / LETA

Kurzemes rajona tiesa par braukšanu dzēruma bez tiesībām personai piespriedusi 30 stundas piespiedu darbu, 1290 eiro naudas sodu un liegumu vairākus gadus iegūt autovadītāja tiesības, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina tiesas materiāli, persona tika aizturēta, pārvietojamies ar automobili "BMW 320" bez autotransporta vadīšanas tiesībām, kā arī stiprā alkohola reibumā, ar šādu rīcību nodarot noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 262.panta pirmajā daļā.

Veicot pārbaudi ar portatīvu mērierīci alkohola koncentrācijas noteikšanai, konstatēts, ka persona ir stiprā alkohola reibumā. Vadītāja organismā konstatētas 2,71 promiles alkohola.

Kurzemes rajona tiesa atzina personu par vainīgu un nolēma to sodīt ar naudas sodu 1290 eiro apmēra, piespiedu darbu 30 stundu apmēra, kā arī liegumu iegūt autovadītāja tiesības piecus gadus.

Tāpat, personai ir jāsedz Valsts policijas labā procesuālos izdevumus 181,50 eiro apmērā, kas saistīti ar evakuatora pakalpojumiem.