foto: Valsts policija
Nedēļas laikā uzsākti 25 administratīvā pārkāpuma procesi par pašizolācijas neievērošanu
Sabiedrība
2020. gada 15. septembris, 16:30

Nedēļas laikā uzsākti 25 administratīvā pārkāpuma procesi par pašizolācijas neievērošanu

Jauns.lv

Laika posmā no 7. septembra līdz 13. septembrim policija kopumā ir uzsākusi 25 administratīvā pārkāpuma procesus par pašizolācijas neievērošanu, visvairāk šīs prasības nav ievērotas Rīgas reģionā, informē Valsts policijā.

Tāpat uzsākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi par citu Ministru kabineta noteikumu Nr. 360 neievērošanu – darba laika turpināšanu izklaides vietās pēc pulksten 24.00, kā arī divi administratīvā pārkāpuma procesi uzsākti par pulcēšanās ierobežojuma neievērošanu.

Šobrīd aktīvā policijas kontrolē atrodas 4996 personas, kurām, atgriežoties no tām valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, ir obligāti jāievēro pašizolācijas prasības. Tomēr jānorāda, ka šis skaitlis katru dienu mainās.

Arī šoreiz personas, kuras nav ievērojušas noteiktās prasībās nav atradušās savā dzīvesvietā un apmeklējušas publiskas un sabiedriskas vietas, kur uzturas liels skaits citu cilvēku vai vieglprātīgi attiekušās pret pašizolācijas ievērošanu, veidojot tiešus kontaktus ar apkārtējiem cilvēkiem, nelietojot mutes un deguna aizsegu, tādējādi iespējami pakļaujot riskam inficēties citas personas.

Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veic gan personu, kuras atrodas pašizolācijā, kontroli, gan preventīva rakstura pārbaudes, kā arī reaģē uz saņemto informāciju. Atgādinām, ka policijas pašmērķis nav sodīt, tādēļ tiek veiktas gan preventīva rakstura pārrunas un doti preventīvi norādījumi. Tomēr gadījumos, ja šie noteikumi tiek klaji pārkāpti – var tikt piemērots sods.

Strikti atgādinām – ja persona ir devusies ārpus Latvijas un atgriezusies no ārvalstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, obligāti ir jāievēro pašizolācija. Attiecīgo valstu saraksts ir pieejams Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā: https://www.spkc.gov.lv/…/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-c…

Tāpat policija turpina uzraudzīt arī to, vai tiek ievēroti pulcēšanās ierobežojumi, tajā skaitā arī sabiedriskās ēdināšanas vietās.

Valsts policija atgādina, ka ievērojot noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus, tu vari pasargāt ne tikai sevi, bet arī savus tuviniekus un apkārtējos cilvēkus. Esi atbildīgs – Covid-19 izplatības ierobežošana ir atkarīga gan no katra individuāli, gan sabiedrības kopumā!