foto: LETA
Aiztur policistu, kurš sniedzis slepenu informāciju kredītiestādes darbiniekam
Ilustratīvs attēls.
112
2020. gada 15. septembris, 10:15

Aiztur policistu, kurš sniedzis slepenu informāciju kredītiestādes darbiniekam

Jauns.lv / LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts policijas amatpersonu par iesaistīšanos neizpaužamu ziņu izpaušanā kādas nebanku kredītiestādes darbiniekam, informēja IDB.

IDB aizturējis policijas amatpersonu par neizpaužamu ziņu izpaušanu, no pienākumu pildīšanai paredzētajām informācijas sistēmām iegūstot ar valsts noslēpumu nesaistītu informāciju un nododot to privātpersonai.

Šajā nodarījumā iesaistītā privātpersona no policista saņemto informāciju nodeva kāda ar nebanku finanšu pakalpojumu sniegšanu saistīta komercuzņēmuma vadošam darbiniekam.

Izmeklēšanā IDB arī atklāja, ka šajā noziedzīgajā nodarījumā iesaistītā privātpersona, kurai Valsts policijas amatpersona izpauda neizpaužamas ziņas, bija iesniegusi policijā viltotu iesniegumu. Šai privātpersonai IDB inkriminē dokumenta viltošanu mantkārīgā nolūkā.

Šajā noziedzīgajā nodarījumā iespējami iesaistītajai policijas amatpersonai un privātpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Policistam papildus piemērots arī aizliegums pildīt konkrēta amata pienākumus.