foto: Shutterstock
Vairākas pašvaldības piedāvā studentiem stipendijas
Studentiem vajag pasteigties!
Novadu ziņas
2020. gada 13. septembris, 04:54

Vairākas pašvaldības piedāvā studentiem stipendijas

Kas Jauns Avīze

Gulbenes novada pašvaldība aicina pedagoģijas studentus līdz 30. septembrim pieteikties stipendiju konkursam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izvērtējot darba tirgus situāciju novadā, 2020./2021. studiju gadā nolemts atbalstīt divus studentus, kas mācās par matemātikas skolotājiem, vienu latviešu valodas, vienu krievu valodas, divus mūzikas skolotājus un vienu sporta pedagogu vai treneri.

Lai pretendētu uz stipendiju, jābūt otrā kursa augstskolas studentam kādā no minētajām specialitātēm. Sekmju vidējais vērtējums nevar būt zemāks par septiņām ballēm. Pieteikuma dokumenti jāiesniedz līdz 30. septembrim.

Arī šogad dažādu medicīnas specialitāšu studenti aicināti pieteikties Kuldīgas novada domes izsludinātajā stipendiju konkursā, kas notiks līdz 12. oktobrim.

Aicināts ir internists, gastroenterologs, endoskopists, pediatrs/neonatologs, ginekologs – dzemdību speciālists, kardiologs, anesteziologs – reanimatologs, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts, otorinolaringologs, medicīnas māsas visās specialitātēs.

Stipendiju izmaksā katru mēnesi visu atlikušo studiju laiku. Bakalaura programmā studējošie saņem 50% no minimālās algas, rezidentūrā – visā tās apmērā, kas pašlaik ir 430 eiro pirms nodokļiem. Uz stipendiju nevar pretendēt, ja tiek saņemts pašvaldības finansējums studiju maksas segšanai.

Stipendiātam būs jāslēdz līgums ar pašvaldību, pēc studiju pabeigšanas apņemoties trīs gadus strādāt Kuldīgas slimnīcā. Pretējā gadījumā saņemtā nauda būs jāatmaksā.

Saldus novada pašvaldība līdz 20. septembrim aicina pieteikties studentus stipendijai Medusmaize – 50% no minimālās algas, bet topošajiem mediķiem pilnā apmērā. Saldū nolemts piesaistīt bioloģijas, ķīmijas, fizikas, svešvalodu skolotājus un būvinženierus. Ārstniecības jeb rezidenta stipendijai noteiktās prioritātes ir ģimenes ārsts, ginekologs, neirologs un otorinolaringologs.

Pēc bakalaura vai ārstniecības studiju beigšanas turpmākos trīs gadus jāslēdz darba līgums ar domi vai pašvaldības kapitālsabiedrību, ja ir atbilstošs piedāvājums.

Kopš 2013. gada stipendiju Medusmaize saņēmuši 25 jaunieši. Pērn iedibināta arī Vidusskolēnu Medusmaize 25 līdz 50 eiro apmērā četrreiz gadā. To piešķir visiem Saldus novada izglītības iestāžu 10.–12. klašu skolēniem, kuru vidējais semestra un starpsemestra vērtējums ir vismaz astoņas balles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās