Sabiedrība
2020. gada 31. augusts, 21:10

"Līguma nebija. Tā bija mūsu kļūda, ka uzticējāmies." Negodprātīga ceļojumu organizatore atceļ braucienu, bet naudu nevēlas atdot

Jauns.lv

Inese Kornete pulcē ceļotgribētājus no Latvijas malu malām. Iekasē naudu savā personīgajā kontā. Šogad bija plānota ekskursija uz Norvēģiju - no Rēzeknes vismaz seši klienti. Covid-19 pandēmijas dēļ ceļojums tika atcelts. Diemžēl naudu sieviete rēzekniešiem nav gribējusi atdot. Tāpat atklājies, ka daļa braucienu, kas iepriekš notikuši, rīkoti negodprātīgi, ziņo TV3 raidījums “Bez tabu”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Biļete uz Norvēģiju 450 eiro - 10 dienas. Tas bija mans sapnis aizbraukt uz Norvēģiju fjordus apskatīties. Cena it kā normāla. Brauciens bija paredzēts 26. jūnijā, es jau biju atvaļinājumu saplānojis. Līguma nebija. Tā bija mūsu kļūda, ka uzticējāmies,” stāsta Jānis.

“Nauda toreiz bija kontā jāieskaita visa un uzreiz – 450 eiro. Es viņai 15. maijā zvanīju. Protams, viņa necēla. Tad es sūtīju īsziņu, ka es gribu naudu atpakaļ. Tad viņa man atzvanīja un solīja mēneša laikā to atrisināt.

29. jūnijā, kad bija pagājis jau vairāk nekā mēnesis, prasīju, kā tad paliek ar ceļojumu, kad varēs dabūt naudu atpakaļ. Viņa man neatbildēja. Tad 7. jūlijā teica, ka naudu ieskaitīs kontā, bet pa daļām. To naudu viņa man nepārskaitīja,” raidījumam stāsta kāda sieviete, kura vēlējusies braukt ceļojumā, bet nevēlas atklāt savu identitāti.

Kornete vai nu ignorējusi cilvēkus, vai nu bārstījusies ar solījumiem, ka naudu atdošot.

Arī internetā lasāmas sūdzības par sievietes rīkotajiem ceļojumiem.

Izskatās, ka arī daļa braucienu, kas notikuši, rīkoti negodprātīgi.

Ināra, kas sadarbojusies ar Inesi, stāsta: “Viņa mums lika teikt, ka gadījumā, ja kāds jautā, kur mēs braucam, tad mēs braucam pieredzes apmaiņā kā sociālie darbinieki. Lasīju bukletu, aprakstu par ekskursiju, summa bija krietni lielāka. Tā kā mēs braucām pēc tā projekta, tad mums sanāca lēti.”

Uzzinājusi par “Bez tabu” un citu mediju iesaisti, kā arī pēc draudiem par vēršanos policijā, Kornete pēkšņi atmaksājusi naudu daļai ceļotāju, tostarp rēzekniešiem.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā video materiālā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās