Partija "Saskaņa" muzicē un vēlēšanu rezultātus gaida pie ēdienu bļodām

Partija "Saskaņa" Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus sagaida viesnīcā “Wellton Riverside SPA Hotel” 11. novembra krastmalā.

gallery icon
45
Politika
2020. gada 30. augusts, 02:22

"Saskaņa" būtiski zaudējusi atbalstu vēsturiski spēcīgākajā tās iecirknī Rīgā

Jauns.lv / LETA

Politiskā partija "Saskaņa" par 44,38 procentpunktiem zaudējusi atbalstu tās vēsturiski spēcīgākajā iecirknī Rīgas domes vēlēšanās - Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Iepriekšējās Rīgas domes vēlēšanās 2017.gadā par "Saskaņu", kura gan toreiz startēja kopā ar partneriem no "Gods kalpot Rīgai" (GKR), šajā iecirknī nobalsoja 82,9% vēlētāju, bet šogad vairs tikai 38,25%. 

Šajā iecirknī šogad otrajā vietā ierindojusies "Latvijas Krievu savienība" ar 12,35%, bet trešajā - "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" ar 9,26% atbalstu.

Vēsturiskajiem "Saskaņas" sabiedrotajiem GKR šajā iecirknī savas balsis atvēlējuši 6,58% vēlētāju, bet bijušo "Saskaņa" un GKR biedru pārstāvētā partija "Alternative" saņēmusi 8,19% vēlētāju uzticību.

Šogad iecirknī iepriekš balsojušo vēlētāju skaits saglabājās iepriekšējā līmenī - ap 10%, kamēr vēlēšanu dienā balsojušo vēlētāju skaits sarucis par gandrīz 20 procentpunktiem.

Aģentūras LETA pie šī iecirkņa šodien sastaptie vēlētāji atzīmēja, ka ir vīlušies "Saskaņa" pārvaldībā, kā piemēru minot korupcijas skandālus, kas saistīti ar pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

2017.gadā otrajā vietā šajā iecirknī ar tikai 4,85% balsu ierindojās partiju apvienība, ko veidoja Latvijas Reģionu Apvienība un "Latvijas attīstībai"".