foto: Zane Bitere/LETA
Prezidents par Rīgas domes vēlēšanām: "Neviens saraksts nav ideāls"
Valsts prezidents Egils Levits piedalās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās 123. vēlēšanu iecirknī Friča Brīvzemnieka pamatskolā.
Sabiedrība
2020. gada 29. augusts, 11:42

Prezidents par Rīgas domes vēlēšanām: "Neviens saraksts nav ideāls"

Jauns.lv / LETA

Pēc ilgāka laika Rīgā būs stabila vadība ar skaidrāku vīziju par pilsētas attīstību, nododot savu balsi Rīgas ārkārtas vēlēšanu dienā, sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Šodien prezidents ar kundzi Andru Leviti apmeklēja 123.vēlēšanu iecirkni, kas atrodas Friča Brīvzemnieka pamatskolā. Sniedzot komentāru žurnālistiem pēc nobalsošanas, valsts pirmā amatpersona sacīja, ka viņš kā rīdzinieks sekojis līdzi vēlēšanu kampaņai un partiju piedāvājumiem.

Prezidents ar kundzi dodas balsot par Rīgas domi

Šodien prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti apmeklēja 123.vēlēšanu iecirkni, kas atrodas Friča Brīvzemnieka pamatskolā.

gallery icon
29

"Vēlēšanu kampaņas rezultātā, man ir skaidrs un izkristalizējies viedoklis par pirmo, otro, trešo vietu manā preferenču sarakstā. Es nobalsoju par to, kas, manuprāt, bija labākais, lai gan jāsaka, ka neviens saraksts nav ideāls," sacīja valsts pirmā amatpersona.

Prezidents teica, ka balsošanā esot aktīvi licis krustiņus un svītrojis. Levits uzsvēra, ka Latvijā tā ir vēlēšanu tiesību īpatnība, ka vēlētājam ir ne tikai iespēja izvēlēties attiecīgo partiju vai sarakstu, bet arī konkrētus kandidātus. Pēc viņa paustā, tādas tiesības vēlētājiem ir nedaudzās valstīs un viņš tās arī izmantoja.

foto: Zane Bitere/LETA
Valsts prezidents Egils Levits piedalās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās 123. vēlēšanu iecirknī Friča Brīvzemnieka pamatskolā.

Runājot par to, ko prezidents sagaida no jaunā sasaukuma, Levits atzīmēja, ka Rīga ir 800 gadus veca un pilsētai ir liels potenciāls, kas aizvadīto aptuveni desmit gadu garumā nav ticis izmantots.

"No pilsētvides viedokļa raugoties, mēs esam drusciņ atpalikuši. Labi, ka partijas vai saraksti vislielāko uzmanību pievērsa tieši pilsētas attīstībai, jo par to arī lemj pašvaldība. Manuprāt, Rīgai ir jāattīstās kā modernai pilsētai ar visiem modernākajiem risinājumiem, kādi ir pieejami," teica Levits, norādot, ka vienlaikus ir jāsaglabā sava unikālā seja un identitāte, kas ir veidojusies ilgākā laikā.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas

29. augustā no plkst.7 līdz 22 notiek Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas. Rīgas domes vēlēšanām iesniegti 15 kandidātu saraksti, un uz ...

gallery icon
156

Kā vēstīts, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu dienā durvis vēruši 156 balsošanas iecirkņi. Šodien iespējams novēlēt līdz plkst.22. Pirms tam no 26. līdz 28.augustam norisinājās iepriekšējā balsošana. Šoreiz rīdziniekiem ir iespēja balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī.

Balsošanas dokuments Rīgas domes vēlēšanās ir derīga pase vai personas apliecība (eID). Par dalību vēlēšanās spiedogs pasē netiek likts, un principa "viens vēlētājs - viena balss" nodrošināšanai tiek lietoti vēlētāju saraksti.

Rīgas domes vēlēšanām iesniegti 15 kandidātu saraksti, un uz iekļūšanu Rīgas domē kopumā pretendē 707 kandidāti.