foto: unsplash.com
RNP liftu remontdarbu iepirkumā līgums noslēgts ar vienīgo pretendentu
Ilustratīvs foto.
Sabiedrība
2020. gada 27. augusts, 14:54

RNP liftu remontdarbu iepirkumā līgums noslēgts ar vienīgo pretendentu

Jauns.lv

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) 2020. gada augustā veicis atkārtotu iepirkuma konkursu. Konkursa rezultātā ir noslēgts līgums ar SIA “Recept-Holding Lifts” par liftu un to iekārtu remontu. Jau šodien, 27. augustā, apseko un uzsāk liftu remontdarbus pirmajās daudzdzīvokļu mājās, kurās liftu darbība apstājusies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šā gada pavasarī pēc domstarpībām ar SIA “Liftu Alianse” vairākiem liftiem netika nodrošināti nepieciešamā remontdarbi. Tā rezultātā, kā arī ievērojot drošības apsvērumu, jūlijā vairāk nekā 30 RNP apsaimniekotajās daudzdzīvokļu mājās bija apturēta liftu darbība.

Kā norāda RNO, viens no pārvaldnieka uzdevumiem ir nodrošināt pakalpojumu nepārtrauktību. Lai nekavējoties nodrošinātu liftu remontu, RNP jūlija sākumā veica iepirkumu, kas noslēdzās tā paša mēneša beigās, par liftu remontdarbu veikšanu.

Iepirkumā pieteicās tikai viens uzņēmums, kas jau pēc iepirkuma procedūras izvirzīja virkni nolikumam un klientu interesēm neatbilstošu prasību, kā rezultātā līgums ar šo uzņēmumu netika noslēgts.

Plānoto darbu aizkavēšanās radīja būtiskas neērtības klientiem, augusta sākumā tika atkārtoti rīkots iepirkums, kas noslēdzās 17. augustā. Arī otrajā iepirkumā pieteicās tikai viens uzņēmums – SIA “Recept-Holding Lifts”. Noslēdzot līgumu par liftu un to iekārtu remontu, jau šodien apseko trīs mājas un uzsāk nepieciešamie liftu remontdarbi.

Liftu darbība visās dzīvojamās mājās, kurās šobrīd ir pārtraukta to darbība, tiks atjaunota 12 nedēļu laikā.  

Pret SIA “Liftu Alianse” amatpersonām šā gada pavasarī tika uzsākta kriminālprocess, kā arī ārpakalpojuma sniedzējs ilgstoši neizpildīja noslēgtā līguma nosacījumus, kavējot liftu tehniskās apkopi un nepieciešamie remontdarbus, kas jāveic atbilstoši Ministru kabineta 02.03.2010. noteikumiem Nr.195 “Liftu drošības un tehniskās uzraudzības noteikumi”, ievērojot stingri noteiktos termiņos un piesaistot atbilstošas kvalifikācijas personālu.