Sabiedrība
2020. gada 27. augusts, 04:05

Atrodu mežā kaulus, kas varētu būt cilvēka - kā rīkoties?

Kārlis Seržants

Jauns.lv

"Mežā uzdūros lielam kaulam. Neesmu tāds anatomijas speciālists, pats nevaru noteikt tā izcelsmi – tas var būt dzīvnieka kauls, bet varbūt arī cilvēka mirstīgās atliekas no deviņdesmito gadu laikiem, kad slepkavības un aprakšana mežā bija izplatīta parādība. Kā šādos gadījumos pareizi rīkoties?" Jautā žurnāla "Likums un Taisnība" lasītājs Māris.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecība daļā "Likumu un Taisnību" informē, ka jebkurā gadījumā, ja ir kaut mazākās aizdomas par to, ka atrastie kauli varētu būt cilvēka mirstīgās atliekas, jāinformē policija – jāapraksta atradums un iespējami sīkāka tā atrašanas vieta. Ja tas atrodas mežā, tad orientierim var norādīt stigu numerāciju – to rāda plāksnītes pie kokiem kvartālu stūros.

Ja ir pilnīgi skaidrs, ka atrastas cilvēka atliekas, tad policija uz ziņojumu var reaģēt ātri un jūs palūgt atraduma vietā sagaidīt likumsargus. Ja tādas iespējas policijai konkrētajā brīdī nav, var nosūtīt precīzas GPS koordinātas, un policijas darbinieki šo vietu pēc tam atradīs un apsekos.