foto: unsplash.com
Vakar ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējuši divi cilvēki
Sabiedrība
2020. gada 19. augusts, 13:08

Vakar ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudējuši divi cilvēki

Jauns.lv / LETA

Vakar, 18. augustā, Latvijā reģistrēti 119 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gājuši bojā divi, bet cietuši vēl 27 cilvēki,  informēja Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vakar neilgi pirms plkst.20 Madonas novada Vestienas pagastā traktora vadītājs uzbrauca uz celma un apgāzās, kā rezultātā gāja bojā. Policija skaidro detalizētākus notikušā apstākļus.

Savukārt otrais traģiskais negadījums noticis plkst.21.30 Daugavpils novada Sventē, kur notika sadursme starp kravas auto mašīnu ar puspiekabi, kuru vadīja 1972.gadā dzimis vīrietis, un velosipēdu, kuru vadīja 1943.gadā dzimis vīrietis. Sadursmes rezultātā no gūtajām traumām notikuma vietā velosipēdists gāja bojā. Par negadījumu ir sākts kriminālprocess, un policija skaidro notikušā apstākļus.

Otrdien 18 cilvēki cietuši avārijās Rīgā un tās apkārtnē, četri - Kurzemē, pa diviem - Zemgalē un Vidzemē, bet viens - Latgalē. Deviņi no cietušajiem bija velosipēdisti, bet trīs - gājēji, vairums no kuriem iekļuva negadījumos galvaspilsētā. Avārijās cietušo skaits otrdien bijis krietni augstāks nekā vidēji ikdienā.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi septiņus autovadītājus: trīs - Latgalē, divus - Kurzemē, bet pa vienam - Rīgā un tās apkārtnē un Vidzemē.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 182 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 68 autovadītāji, Kurzemē - 36, Zemgalē - 34, Vidzemē - 28, bet Latgalē - 16 autovadītāji. Trīs autovadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 390 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.