112
2020. gada 17. augusts, 21:53

Rīgā uz gājēju pārejas notriec četrpadsmit gadus vecu velosipēdistu

Degpunktā, TV3

Nepatīkams incidents šodien dienas vidū piedzīvots Rīgā, Pārdaugavā, uz gājēju pārējas. Krustojumā griežoties pa labi, kādas sievietei vadīta auto ceļā parādījās jaunietis ar velosipēdu. Zēns tika notriekts.

Pusdienlaikā, ar velosipēdu mērojot ceļu uz Iļģuciema pusi, četrpadsmit gadus vecs zēns iekļuva nopietnā ceļu satiksmes negadījumā uz regulējamas gājēju pārējas Jūrmalas gatves un Dzirciema ielas krustojumā. Viņu notrieca ”Nissan” spēkrats, kuru vadīja kāda jauna sieviete. Zēna tēvs, kas, uzzinot par nelaimi, uz notikuma vietu atsteidzās dažu minūšu laikā, dalījās ar versiju par notikušo, ko dēls paspēja viņam izstāstīt, pirms tika aizvests uz ārstniecības iestādi.

foto: Ekrānuzņēmums
Zēnam pēc sadursmes bija saskrāpēta seja un kājas.

"“Bērnu aizveda uz slimnīcu,viņš bija pie samaņas. Bija saskrāpēta seja un kājas. Bet lūzumi it kā neesot. Bērns brauca pie zaļā, viena mašīna palaida, bet šī griezās un nepalaida," stāsta cietušā zēna tēvs.

Tēvs atklāja, ka pa šo maršrutu puika ar velosipēdu brauc regulāri, jo Iļģuciemā dzīvo viņa vecmamma. Krustojumā vienmēr ir intensīva satiksme, taču tas ir labi pārredzams, aprīkots ar luksoforiem un nekādi pārpratumi iepriekš šeit nav bijuši.

Zēnam paveicās, jo viņš neguva dzīvībai bīstamus ievainojumus. Notikuma vietā dežurējušie ārsti viņa veselības stāvokli novērtējuši kā stabilu. Drīzumā Jūrmalas gatvē piestāja arī ceļu policijas ekipāža. Darbinieki veica visus nepieciešamos mērījumus un pieņēma no ”Nissan” vadītājas paskaidrojumus.

Vairāk skatieties raidījuma "Degpuntkā" sižetā.