foto: unsplash.com
Vāc parakstus par iespēju neprecētiem pāriem Covid-19 laikā atkalapvienoties neatkarīgi no ieceļošanas valsts
2020. gada 16. augusts, 08:35

Vāc parakstus par iespēju neprecētiem pāriem Covid-19 laikā atkalapvienoties neatkarīgi no ieceļošanas valsts

Jauns.lv / LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par iespēju neprecētiem pāriem Covid-19 laikā atkalapvienoties neatkarīgi no ieceļošanas valsts.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Dmitrijs Skorohodovs. Iniciatīvu plānots iesniegt Ministru prezidenta birojā.

Iniciatīvā skaidrots, ka starptautisko robežu slēgšana Covid-19 pandēmijas laikā joprojām ir saprātīga un pat nepieciešama un reizēm ir jāpārtrauc tūrisms, lai aizsargātu sevi un citus.

"Tomēr mīlestība nav tūrisms, un Covid-19 šķir arī oficiāli nereģistrētu pāru attiecības. Šajos gadījumos nav runas par atvaļinājumu braucieniem, bet par pāru attiecībām, cilvēciskām jūtām un arī cilvēku garīgo veselību visā pasaulē," pauž Skorohodovs, mudinot sekot tādiem starptautiskajiem piemēriem kā Dānija, Vācija, Norvēģija, Nīderlande, Austrija, Šveice, Somija, Islande, Čehija.

Iniciatīvā pausts aicinājums Latvija sekot starptautiskajai iniciatīvai #LoveIsNotTourism un ar tiesisku regulējumu noteikt neprecēto pāru atkalapvienošanās iespēju arī Covid-19 krīzes laikā.

Idejas autora ieskatā ir nepieciešams tiesiski atrunāt, ka Latvijas valstspiederīgajiem ir tiesības uz atkalapvienošanos ar partneriem neatkarīgi no to ieceļošanas valstīm, ja tiek nodrošināta epidemioloģisko drošības prasību ievērošana.