foto: LETA
Vakar ugunsnelaimē Rīgā cietis ugunsdzēsējs
112
2020. gada 15. augusts, 11:01

Vakar ugunsnelaimē Rīgā cietis ugunsdzēsējs

LETA

Rīgā, dzēšot paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, cietis ugunsdzēsējs, bet vēl viens cilvēks cietis citā ugunsnelaimē, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izcēlies Rīgā, kādā neapsaimniekotā dzīvojamajā mājā, jo ugunsliesmas to bija apņēmušas 170 kvadrātmetru platībā.

Vēl viens cilvēks cietis citā ugunsgrēkā, kas arī bija izcēlies Rīgā, jo bija aizdedzies atkritumu konteiners divu kvadrātmetru platībā, kurtā dega atkritumi un kartona preses iekārta. Pirms VUGD ierašanās tika konstatēts, ka viens cilvēks minētajā ugunsgrēkā cietis un viņš tika nodots mediķu rīcībā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD dzēsis 18 ugunsgrēkus, no tiem Rīgā dzēsti četri ugunsgrēki, citās pilsētās četri, bet novados 10 ugunsnelaimes.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 20 glābšanas darbus un saņēmuši septiņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 5039 ugunsgrēki, no tiem 1379 bija kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 170 cilvēki, izglābti 199, bet 50 gājuši bojā, tajā skaitā viens nepilngadīgais, liecina VUGD statistika.

Tēmas