foto: LETA
Ministre: jāuzlabo Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu kontrole
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Sabiedrība
2020. gada 20. jūlijs, 09:09

Ministre: jāuzlabo Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu kontrole

Jauns.lv / LETA

Pašlaik jaunus ierobežojumus cīņai pret Covid-19 izplatību nav plānots ieviest, taču ir jāuzlabo esošo ierobežojumu kontrole, šorīt TV3 sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Aizvadītajā nedēļas nogalē sabiedrības uzmanību un nopēlumu izpelnījās notikumi Rīgā, kur Tērbatas gājēju ielas atklāšanas pasākumā sapulcējās liels skaits cilvēku, kuri neievēroja valsts noteiktās distancēšanās prasības. Sabiedrības spiediena rezultātā tika pārskatīta Tērbatas ielas pasākumu programma, taču pēdējā laikā plaši apmeklēti pasākumi notiek arī citviet, piemēram, ir atsākušies pilsētu svētki, populāras sporta sacensības ar skatītājiem u.tml.

Ministre solīja, ka valsts dienesti uz pārkāpumiem šādos pasākumos acis nepievērs, gluži pretēji - tie atverot acis, ka ir jāuzlabo ierobežojumu kontrole. Politiķe atzina, ka šajā jautājumā "skatās virzienā" uz Iekšlietu ministriju un Valsts policiju, kā arī pašvaldībām un to policijām.

Viņķele ir novērojusi, ka cilvēki arī Latvijā ir paguruši no ierobežojumi, kuri gan esot salīdzinoši maigi, turklāt Latvijai cīņā ar Covid-19 ir veicies diezgan labi, kas cilvēkiem radot jautājumus, kāpēc ierobežojumi jāturpina.

Politiķe uzsvēra, ka Tērbatas ielas koncertam līdzīgi gadījumi rada ne vien epidemioloģiskos Covid-19 izplatīšanās riskus, bet arī rada iespaidu, ka ir iespējamas atkāpes no noteikumu ievērošanas. Šodien, tiekoties ar Rīgas pagaidu administrāciju, tikšot uzsvērts, ka šādi incidenti nedrīkst atkārtoties.

Viņķele atkārtoti uzsvēra, ka Latvijā ir iespējama ierobežojumu atjaunošana, ja pasliktināsies Covid-19 situācija.