foto: LETA
Policija pastiprinājusi Covid-19 dēļ pašizolācijā esošo personu kontroli
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2020. gada 10. jūlijs, 10:00

Policija pastiprinājusi Covid-19 dēļ pašizolācijā esošo personu kontroli

Jauns.lv / LETA

Valsts policijas (VP) kontrolē patlaban atrodas aptuveni 2000 personu, kurām jāatrodas pašizolācijā un, ņemot vērā pēdējā laika mainīgo situāciju ar Covid-19, šī kontrole pastiprināta, informēja VP.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija pēc ārkārtējās situācijas beigām turpināja izmantot esošos kontroles veidus, proti, piezvanot un apmeklējot personu dzīvesvietas. Ņemot vērā mainīgo situāciju, patlaban minētie kontroles veidi ir pastiprināti, norādīja policijā.

Policija veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP) informējusi, ka katru dienu tiek kontrolēti vidēji 20-25% no sarakstā esošajiem - piezvanot telefoniski vai ierodoties personas dzīvesvietā. Piemēram, ceturtdien notikusi 331 šāda kontrole, to ministre pastāstīja piektdien diskusijās valdības sēdē.

Valsts policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins viņai skaidrojis, ka viena no problēmām ir, ka strauji kritusi sabiedrības aktivitāte, ziņojot par iespējamiem pārkāpumiem, tomēr viņš apliecinājis, ka kontroles pasākumus padarīs stingrākus.

Kā sacīja ministre, ja būs nepieciešami kādi stingrāki regulējumi attiecībā uz kontroli, tos gatavos uz otrdienu, 14.jūliju.

Jauni reģistrēti Covid19 inficēšanās gadījumi pierāda, ka vīruss vēl joprojām nav uzveikts, tāpēc policija atgādina, ka dažādi ierobežojumi vēl aizvien ir spēkā un ikvienam ir jāapzinās sava atbildība, godprātīgi ievērojot noteiktos drošības pasākumus.

Policija atgādina, ka pēc atgriešanās no ārvalstīm ar augstu Covid-19 saslimstību, obligāti jāievēro 14 dienu pašizolācija. Attiecīgo valstu saraksts ir pieejams Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā. Pašizolācija ir spēkā arī tad, ja valsts šķērsota tranzīta nolūkā.

Neskatoties uz to, ka robežas ir vaļā un ir iespēja doties ceļojumā, Eiropā un pasaulē turpinās Covid-19 izplatība, tādēļ policija aicina kritiski izvērtēt nepieciešamību pēc došanās uz ārvalstīm.

Tāpat vēl aizvien ir jāievēro divu metru savstarpējā distance un jāizvērtē nepieciešamība apmeklēt vietas vai pasākumus, kuros pulcējas daudz cilvēku.

Ja kāda rīcībā ir informācija par iespējamiem minētajiem likumpārkāpumiem, policija aicina zvanīt uz tālruni 110.

Kā vēstīts, pēdējo trīs diennakšu laikā Latvijā reģistrēti 27 jauni Covid-19 gadījumi.

Runāt par Covid-19 otro vilni pēc trīs dienu rādītājiem ir pāragri, savukārt iespējamai ierobežojumu pastiprināšanai izšķirošas būs tuvākās dienas, izriet no veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) sacītā intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes".

Vienlaikus Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta vadītāja Santa Līviņa intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva, ka valdībā varētu tikt rosinātas diskusijas par to, ka jābūt stigrākai pašizolācijas noteikumu kontrolei.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās