foto: ddp images/Knut Niehus / Vida Press
Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūriju papildinās Latvijas pārstāve
2020. gada 7. jūlijs, 14:23

Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūriju papildinās Latvijas pārstāve

Jauns.lv

Kinoteātra “Splendid Palace” cienītāja Dārta Vijgrieze ieguvusi tiesības pārstāvēt Latviju Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šo starptautiski ekskluzīvo iespēju Dārta ieguvusi, piedaloties "Europa Cinema" organizētā konkursā. Tajā 27 jauniešiem no visas Eiropas tika piedāvāta iespēja kļūt par Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūrijas locekļiem.

No katras Eiropas Savienības dalībvalsts tika izvēlēts viens žūrijas dalībnieks.

Savā pieteikumā Venēcijas kinofestivāla jauniešu žūrijas pretendente Dārta Vijgrieza rakstīja: “Man patīk kritiski analizēt un reflektēt par filmām, popularizēt filmu tās tradicionālajā formā. Man filma ir vissvarīgākā no mākslas un stāsta izpausmes formām. Turklāt kino kalpo ne tikai izklaidei, bet tam ir arī savs spēks iniciēt sociālās pārmaiņas un pārdomas sabiedrībā.”

Jau 14 gadu vecumā Dārta izveidoja savu pirmo īsfilmu un prezentēja to plašākai publikai. Toreiz viņa vēlējās kļūt par režisori. Šobrīd Dārta ir absolvējusi Vestminsteras Universitāti (Londonā) un meklē darbu Eiropas kinoindustrijā. Viņa atzīst, ka laiks Londonā ir pavēris bezgalīgus izaicinājumus un iespējas.

Dārtai Vijgriezei no 2020. gada 1. līdz 13. septembrim būs iespēja doties uz Venēciju un klātienē izbaudīt pasaulē vecākā kinofestivāla atmosfēru, īpašās meistarklasēs tikties ar pasaulē pazīstamiem režisoriem un producentiem, baudīt filmu programmu, kā arī kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajā redzēto.

Jauniešu žūrijas uzdevums ir redzēt visas filmas, kas tiek prezentētas Venēcijas dienu un LUX kino balvas 2020 programmas ietvaros, publicēt ierakstus Europa Cinemas sociālo tīklu lapās, kā arī būt aktīviem LUX kino balvas vēstniekiem savā valstī pēc Venēcijas kinofestivāla.