Sabiedrība
2020. gada 6. jūlijs, 21:58

"Es jau nevaru te visu laiku kā satiksmes regulētājs staigāt." Jūrmalas iedzīvotāja brīdina par viegli pārprotamu ceļa zīmi

Jauns.lv

Jūrmalas iedzīvotāja Anda Kārkliņa pilsētā pamanījusi nesen izvietotu ceļa zīmi, kas iebraucējiem ir viegli pārprotama, ziņo TV3 raidījums "Zebra".

“Es jau divus gadus dzīvoju Jūrmalā. Tieši pirms sezonas sākuma ievēroju, ka ir uzlikta jauna ceļa zīme. Iepriekšējās zīmes vietā, ka apstāties un stāvēt aizliegts (izņemot ar Dzintaru koncertzāles atļaujām), kuru visi saprata, tagad ir uzlikta jauna, kas vēsta, ka automašīnu var novietot (tikai ar Dzintaru koncertzāles atļaujām).

Tātad atbrauc viesi no citām valstīm, noliek mašīnu, bet pēc tam saņem skaistu sodu,”savus novērojumus stāsta Jūrmalas iedzīvotāja Anda Kārkliņa. Viņa arī atklāj, ka bieži redzot, ka ārzemnieki stāvvietā novieto mašīnu. Tad viņa ejot klāt un saka, ka būs sods. “Viņi man ir ļoti pateicīgi, bet es jau nevaru te visu laiku kā satiksmes regulētājs staigāt.”

Likumu, ka ceļa zīmēm ir jābūt viegli uztveramām un nepārprotamām, neviens nav atcēlis. Raidījums “Zebra” arī piekrīt, ka šajā gadījumā ceļa zīme esot pārprotama. Piemēram, atbrauc cilvēks no Lietuvas uz koncertu Dzintaru koncertzālē. Viņš ierauga zīmi “Stāvvieta”, kurai apakšā uzrakstā tiek minēts koncertzāles nosaukums. Cilvēks nodomā, ka tas paredzēts koncertzāles apmeklētājiem un noliek mašīnu. Vēlāk koncerts viesim izrādās divas reizes dārgāks.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.