Interaktīvā izstādē Liepājā būs ekskluzīva iespēja ieskatīties Latvijas nākotnē
Izstāde tiek piedāvāta, gatavojoties gaismas festivālam “Staro Rīga”.
Novadu ziņas
2015. gada 14. oktobris, 14:25

Interaktīvā izstādē Liepājā būs ekskluzīva iespēja ieskatīties Latvijas nākotnē

Jauns.lv

Ieskatīties Latvijas nākotnē ikvienu Kurzemes iedzīvotāju aicina Finanšu ministrija, piedāvājot ekskluzīvu iespēju interaktīvā izstādē uzzināt par ieguvumiem, ko sniedz Eiropas Savienības (ES) fondi. Ekspozīcija “Ieskaties Latvijas nākotnē” ir daļa no gaismas festivālam “Staro Rīga” veidotās instalācijas. Tajā apmeklētājiem, aktīvi iesaistoties, unikālā 3D video projekcijā tiks ilustrētas iespējas, ko ES fondu finansējums sniegs Latvijai līdz 2020. gadam. Izstādes apmeklējums ir bez maksas.

Izstāde būs apskatāma 22. oktobrī Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars” (Radio ielā 8) no plkst. 10.00 līdz 15.00.

„Kopš Latvija gudri izmanto ES fondu atbalstu, kas sniedz pozitīvu impulsu valsts ekonomiskajai izaugsmei, tā nenoliedzami kļūst arvien krāšņāka, sakārtotāka, ar labāku infrastruktūru. ES fondu finansējums mums būs pieejams arī turpmākajos gados, kas nozīmē vēl plašāku attīstību dažādās nozarēs. Izstāde ir iespēja izsekot Latvijas attīstībai līdz pat 2020. gadam. Tā interaktīvi demonstrē ES fondu pozitīvo ietekmi uz mūsu valsts attīstību, kuras pamatos ir centieni nodrošināt ikvienam cilvēkam labāku dzīvi Latvijā,” stāsta finanšu ministrs Jānis Reirs.

Lai vienkāršā un interaktīvā veidā iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar plānotajiem ieguldījumiem un sagaidāmajām pārmaiņām jaunā 2014.–2020. gada ES fondu plānošanas perioda ietvaros, Finanšu ministrija piedāvā unikālu iespēju ieskatīties nākotnē. Ekspozīcija, kas šogad ne tikai kuplinās “Staro Rīga” festivālu, bet arī apceļos visu Latviju, iemieso šo nākotnes ideju, kuras galvenais simbols ir teleskops. 3D video projekcijā būs attēlota Latvijas pilsētvide, kurā redzamās darbības animācijas formā atspoguļos tuvākajā nākotnē iecerētās investīcijas dažādās nozarēs. Animācijas papildina skaņas efekti, un tās saskatīt un sadzirdēt varēs caur improvizētu teleskopu, kas sniegs iespēju interesantā veidā iegūt padziļinātu un atraktīvu vizuālo un saturisko informāciju.

Izstāde tiek piedāvāta, gatavojoties gaismas festivālam “Staro Rīga”, lai šo stāstu varētu izbaudīt arī tie, kam nebūs iespēja apmeklēt pasākumu galvaspilsētā. Savukārt tiem, kas iecerējuši doties uz festivālu Rīgā, šī būs ekskluzīva iespēja jau iepriekš ieskatīties aizraujošajā stāstā, ko “Staro Rīga” laikā no 18. līdz 21. novembrim piedāvās Finanšu ministrija uz savas ēkas fasādes Smilšu ielā 1 no Meistaru ielas puses.

Projekcija “Ieskaties Latvijas nākotnē” viesosies kopumā 7 Latvijas reģionu pilsētās – 22. oktobrī Liepājā, 27. oktobrī Jēkabpilī, 5. un 6. novembrī Cēsīs, 12. novembrī Talsos, 13. novembrī Kuldīgā, 26. novembrī Daugavpilī un 27. novembrī Rēzeknē.

Interaktīvā 3D video projekcija „Ieskaties Latvijas nākotnē” tiek veidota Finanšu ministrijas komunikācijas kampaņas ietvaros, kuras laikā iedzīvotāji tiek informēti par ES Kohēzijas politikas fondu līdzšinējo ieguldījumu Latvijā un jaunā 2014.–2020. gada plānošanas perioda iespējām. Šajā plānošanas periodā Latvijas izaugsmei būs pieejams finansējums 4,4 miljardu eiro apmērā.

Regīna Zommere / Foto:  Edijs Pālens/LETA