foto: Zane Bitere/LETA
Līdzšinējās koalīcijas biedri gatavojas no amata gāzt Daugavpils mēru Elksniņu
Elksniņš par pilsētas mēru kļuvis 2019.gada janvāra vidū.
Novadu ziņas
2020. gada 11. jūnijs, 14:10

Līdzšinējās koalīcijas biedri gatavojas no amata gāzt Daugavpils mēru Elksniņu

Jauns.lv / LETA

Daugavpils domē pārstāvētie Latgales partijas deputāti, kas līdz šim veidojuši koalīciju ar pilsētas mēra Andreja Elksniņa pārstāvēto "Saskaņu", kopā ar diviem "Mūsu partijas" deputātiem parakstījuši aicinājumu sasaukt domes sēdi priekšsēdētāja atsaukšanai no amata, apliecināja domniece Helēna Soldatjonoka (Latgales partija).

Pēc viņas teiktā, Latgales partijā ir daudzi pieredzējuši deputāti, kuri ir strādājuši gan valsts, gan pašvaldības pārvaldē, ir bijuši arī Saeimas deputāti un pieraduši strādāt komandā, taču Elksniņš lēmumus pieņemot vienpersoniski.

Šodien plkst.14 ir sasaukta domes kārtējā sēde, taču pašlaik jautājums par mēra atbrīvošanu nav iekļauts tās darba kārtībā.

Pašlaik Latgales partijai domē ir divi vietnieku amati, ko ieņem Jānis Lāčplesis un Jānis Dukšinskis. Viņi šajos amatos ievēlēti pērn vasarā, kad par atkāpšanos paziņoja toreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis (Mūsu partija) un mēra vietnieku skaitu palielināja līdz trim. Pašlaik gan mēram ir tikai divi vietnieki.

Elksniņš par pilsētas mēru kļuvis 2019.gada janvāra vidū.