Sabiedrība
2020. gada 11. jūnijs, 10:34

Prezidents norāda, ka attālināto mācību laiks nebija viegls un pateicas par izturību visiem iesaistītajiem

Jauns.lv / LETA

Šogad Latvijas skolas un augstskolas pirmo reizi vēsturē strauji un izlēmīgi pārgāja uz attālinātajām mācībām, lai gan tas nebija viegli nevienam, sacīja Valsts prezidents Egils Levits, uzrunājot skolēnus, studentus, mācībspēkus un vecākus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valsts pirmā amatpersona uzsvēra, ka aizvadīto mācību gadu varēs atcerēties vienmēr un ne tikai tāpēc, ka 2020 ir viegli iegaumējama ciparu kombinācija.

Levits pauda sapratni, ka piespiedu pārmaiņas prasīja no visām iesaistītajām pusēm gan daudz enerģijas, gad arī pacietības. Viņa ieskatā, tas nebija viegli - īpaši skolēnu vecākiem.

"Tomēr jūs tikāt tam cauri Paldies par jūsu izturību. Tā kārtīgi nosvinēt šogad ar lielu balli absolventiem gada noslēgumu diemžēl nesanāks, bet jūs katrs varat pamatoti justies kā uzvarētājs. Kā cilvēks, kurš kļuvis stiprāks un prot uzņemties atbildību par savu dzīvi arī neparastās situācijās," uzsvēra prezidents.

foto: Ekrānuzņēmums
Levits sacīja, ka ar laiku kļūs skaidrāks, kādi bijuši šīs situācijas ieguvumi vai zaudējumi.

Valsts pirmā amatpersona sacīja, ar laiku kļūs skaidrāks, kādi bijuši šīs situācijas ieguvumi vai zaudējumi. Tomēr jau tagad var teikt, ka jaunā pieredze, kāda tika gūta mācību gada pēdējos mēnešos, visdrīzāk nākotnē lieti noderēs, uzsvēra Levits.

"Šodien mēs nezinām, kāds izvērsīsies nākamais mācību cēliens, bet, cerams, rudenī skolēni un skolotāji, pasniedzēji un studenti varēs tikties ne tikai ekrānos, bet arī klātienē kopā apgūt zināšanas un izbaudīt cilvēcisku siltumu un draudzību," sacīja Valsts prezidents.

Noslēdzot savu uzrunu, prezidents sacīja - tagad ir laiks vasarai! Viņš novēlēja labi atpūsties, paceļot pa Latviju, izstaigāt dabas takas un apmeklēt muzejus. Levits novēlēja arī daudz dzīvesprieka un veiksmīgu tālāko pasaules izzināšanu.