foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: šaudās ar gāzes pistoli un vicina dūres – Garciemā šoferis un gājēji nesadala ceļu
Vienam no konfliktējošajiem rokās ir gāzes pistole, ko viņš pavisam drīz arī pielieto, izšaujot pretī stāvošajam vīrietim sejas virzienā no neliela attāluma.
Sabiedrība
2020. gada 3. jūnijs, 15:44

VIDEO: šaudās ar gāzes pistoli un vicina dūres – Garciemā šoferis un gājēji nesadala ceļu

Jauns.lv

Sociālajos tīklos pamatīgu ievērību izpelnījies kāds gana satraucošs aculiecinieka video, kurš vismaz virspusēji atgādināja deviņdesmito gadu bandītisma izgājienus. Tajā redzams Carnikavas novadā, Garciemā uz ceļa nofilmētais – vairākas personas bija iesaistījušās vardarbīgā konfliktā, atskanējuši arī šāvieni, tiesa gan, no gāzes ieroča.

Sociālajos tīklos publicētais video sākas ar trīs vīriešu konfliktu, kuri sarunājas augstos toņos. Viens no iesaistītajiem mēģina piekļūt tuvāk otram, kamēr pa vidu esošais kungs cenšas nesalaist kopā abus agresīvākos strīda dalībniekus.

Vienam no konfliktējošajiem rokās ir gāzes pistole, ko viņš pavisam drīz arī pielieto, izšaujot pretī stāvošajam vīrietim sejas virzienā no neliela attāluma.

Tikmēr cietušais teju nenoreaģē uz pašu šāvienu un turpina mēģināt uzbrukt vīrietim, kuram rokās ir gāzes pistole. Pēc kāda brīža tas arī sāk izdoties un vīrietis ar gāzes ieroci metas bēgt.

Video noslēdzas veikalā, kur sašautais vīrietis ir nosēdies uz zemes, bet uz viņa rokas redzamas asinis. Fonā dzirdams, kā kāda sieviete pa telefonu, domājams, sarunājas ar policiju vai Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, nosaucot adresi, kurā noticis konflikts.

Jāpiebilst, ka nofilmētā cīniņa fonā bijušas redzamas vairākas automašīnas un citi cilvēki.

Kadrā tikusi arī kāda uz ielas, pie automašīnas durvīm sākotnēji guloša persona, kuras loma incidentā pagaidām paliek neskaidra. Pēcāk gulošais vīrietis gan piecēlies.

Nespēja vienoties, kuram ir priekšroka

Jauns.lv sazinājās ar Valsts policiju (VP), lai noskaidrotu vairāk par notikušo. VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte informēja, ka konflikts ir risinājies pagājušajā sestdienā, 30. maijā, ap pulksten 18:00 vakarā Carnikavas novadā, Garciemā.

Iesaistītie bijuši kāds autovadītājs un divi gājēji. “Iespējamais konflikta cēlonis – autovadītājs un abi gājēji nespēja sadalīt ceļu, proti, nevarēja vienoties, kuram ir priekšroka. Sākotnēji konflikts bija mutisks, taču vēlāk iesaistījās citas personas, konfliktam izvēršoties fiziskās sadursmēs. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknī par šo gadījumu ir uzsākti divi kriminālprocesi – pēc 13. nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību un pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu,” notikušo komentēja VP pārstāve.

Policija arī apstiprināja, ka ir zināmas visas konfliktā iesaistītās personas, izņemts gāzes ierocis un šobrīd tiek skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

“Jāpiebilst, ka video redzamais nav pilns notikuma atspoguļojums, un tajā ir redzams tikai fragments no notikuma, pēc kura nevar izdarīt viennozīmīgus secinājumus, jo nav redzams, kā sācies konflikts,” pauda VP pārstāve.