foto: Juris Rozenbergs
IzDzīvotāji: “Šis ietekmēs mūsu realitātes šķautnes!” Ko par Covid-19 krīzi saka mākslinieks riska grupā?
Mākslinieks Artūrs Bērziņš pauž, ka šobrīd viņu visvairāk interesē tas, kā šis laiks atsauksies uz cilvēku savstarpējām attiecībām un realitātes uztveri nākotnē.
Sabiedrība
2020. gada 2. jūnijs, 14:25

IzDzīvotāji: “Šis ietekmēs mūsu realitātes šķautnes!” Ko par Covid-19 krīzi saka mākslinieks riska grupā?

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Latviešu mākslinieks Artūrs Bērziņš līdz šim izpelnījies uzmanību ar vizuāli iespaidīgām gleznām un izaicinošām performancēm, kas neatstāj vienaldzīgos. Viņa daiļradi lielākoties raksturo sapņaini sižeti un sakāpināta tēlainība. Bērziņš nenoliedz, ka arī pašreizējā Covid-19 krīze sevī ietver mākslinieku interesējošus aspektus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienu no savdabīgākajiem Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas absolventiem Artūru Bērziņu 2017. gadā ievēroja un novērtēja arī pasaulslavenā britu ekstrēmā metāla mūzikas grupa “Cradle of Filth”.

Grupas līderis Denijs “Filth”, jeb īstajā vārdā Daniels Loids Deivijs pats sazinājies un pieaicinājis Bērziņu grupas tolaik jaunākā videoklipa, kā arī cita vizuālā materiāla veidošanai. Sadarbība starp grupu un mākslinieku notiek joprojām:

Ņemot vērā to, ka līdz šim, runājot par pandēmijas ietekmi, lielākoties tiek runāts par veselības, ekonomikas, finanšu, kā arī darba tirgus sfērām un statistiku, Jauns.lv devās aprunāties ar mākslinieku, lai noskaidrotu, kā Covid-19 krīze ietekmē izteikti radošas personas ikdienu un skatījumu uz apkārtējo pasauli.

Artūrs pauž, ka šobrīd viņu visvairāk interesē tas, kā šis laiks atsauksies uz cilvēku savstarpējām attiecībām un realitātes uztveri nākotnē.

Viņam pašam šajos mēnešos nācies īpaši piedomāt pie sevis pasargāšanas, jo mākslinieks nopietnas, iedzimtas sirdskaites dēļ, iekļaujas Covid-19 riska grupā.

Jauns.lv videointerviju projekta “IzDzīvotāji” mērķis ir dot vārdu ļaudīm, kuru dzīvi visdažādākajos veidos ir ietekmējusi jaunā koronavīrusa izraisītā slimība un ar to saistītie ikdienas ierobežojumi.

Pieredze, pārdzīvojumi un piedzīvojumi – šo visu atklāsim caur visdažādāko dzīves gājumu cilvēku stāstiem, kas fiksē šī neparastā laika mirkļus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās