foto: Shutterstock
Alūksnē koncertu varēs baudīt no laivām
Alūksnes ezers pārtaps par skatītāju zāli.
Novadu ziņas
2020. gada 30. maijs, 05:59

Alūksnē koncertu varēs baudīt no laivām

Kas Jauns Avīze

Pandēmijas laika ierobežojumu dēļ atkal atdzimis autokino, bet Alūksnē iet vēl tālāk – piedāvā koncertus baudīt gan no automašīnām, gan laivām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Pašlaik kultūras dzīvē ienāk ļoti daudz inovāciju, mēs maksimāli mēģinām tās ieviest pasākumu organizēšanā, lai šajā laikā priecētu savu kultūras baudītāju,” Alūksnes un Malienas Ziņām stāsta Alūksnes Kultūras centra direktore Sanita Bērziņa.

Pēc 9. jūnija centra stāvlaukumā iecerēti auto kinoseansi, 31. maijā Aijas Andrejevas auto koncerts – akustiskā programma kopā ar Kasparu Ansonu (ģitāra) un Kasparu Pļavnieku (sitamie instrumenti).

No malas klausīties neizdosies, tehniski uzstāšanās būs dzirdama tikai pa radio automašīnās noteiktā frekvencē, ko uzzinās pie iebrauktuves stāvlaukumā.  Pirmais šādā veidā Latvijā uzstājies ģitārists Mārcis Auziņš 16. maijā Ādažos, viņa gadījumā gan mūzika bija jāklausās bezvadu austiņās.

Alūksnieši arī vērsušies Kultūras ministrijā ar lūgumu apstiprināt piedāvājumu rīkot koncertus skatītājiem ūdens transportlīdzekļos. “Mums ir skaists un pieejams ezers, ko vēlamies šajā izaicinājumu pilnajā laikā izmantot kā jaunu formātu koncertiem,” teic Bērziņa. Skatuve būs krastā, bet skatītāji – laivās uz ūdens. Tiem, kuriem nav laivu, sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem piedāvās tās noīrēt.