foto: LETA
Rinkēvičs: tuvākajās dienas būs saraksts ar valstīm, kur nevajadzēs ievērot 2 nedēļu karantīnu
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
2020. gada 29. maijs, 09:32

Rinkēvičs: tuvākajās dienas būs saraksts ar valstīm, kur nevajadzēs ievērot 2 nedēļu karantīnu

Jauns.lv

“Ir noteikts valstu saraksts, par kurām, visticamāk, tuvāko dienu laikā triju Baltijas valstu valdības lems par atteikšanos no prasības ievērot divu nedēļu karantīnu jebkuram,” RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” par ceļojumu ierobežojumu mīkstināšanu sacīja Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Tāpat drīzumā varētu atļaut Latvijā ierasties un uzturēties iedzīvotājiem no vairākām Eiropas valstīm, kurās epidemioloģiskā situācija ir līdzīga.

Ārlietu ministrs atgādināja, ka pagaidām spēkā ir 14 dienu pašizolācijas prasība, bet tuvākajās dienās būs valstu saraksts, kur tas vairs nebūs jāievēro.

“Mēs joprojām rūpīgi sekojam, kā attīstās situācija. Ja kaut kur būs slimības uzplaiksnījumi, var gadīties, ka mainās arī valsts politika,” brīdina Rinkēvičs.

Rinkēvičs atzinīgi vērtē visu Baltijas valstu veselības ministru darbu un skaidro, ka darbs notiek, ievērojot tieši viņu rekomendācijas.

Tāpat ministrs uzsver, ka ierobežojumu atcelšana būtu labs atbalsts tūrisma nozarei.

“Es, protams, nedomāju, ka visi tūlīt lidos vai brauks, cilvēki mazliet baidās, bet redzot, ka situācija uzlabojas, Baltijas valstu valdības pakāpeniski atjaunos gan lidojumus, gan ļauj ierasties Latvijā no tām valstīm, kurās epidemioloģiskā situācija ir līdzīga.”