foto: LETA
Kariņš: valdība rīt vēl nelems par plašāku ierobežojumu mīkstināšanu
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Politika
2020. gada 27. maijs, 14:15

Kariņš: valdība rīt vēl nelems par plašāku ierobežojumu mīkstināšanu

Jauns.lv / LETA

Ministru kabinets rīt, 28.maijā, vēl nelems par plašāku ierobežojumu mīkstināšanu pēc ārkārtējās situācijas beigām 9.jūnijā, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjers stāstīja, ka valdība rīt izskatīs jaunu ar Covid-19 pandēmiju saistītu likumprojektu, kas būs spēkā pēc 9.jūnija, kad plānots atcelt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Pēc Kariņa teiktā, ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, Saeimai būs jālemj par to, cik ilgi šis likums būs spēkā. Premjera ieskatā, tam vajadzētu būt spēkā gadu.

Vienlaikus likumprojektā būs paredzētas Ministru kabineta iespējas pieņemt lēmumus, kas attieksies uz drošības pasākumiem Covid-19 ierobežošanai. "Ja kaut kur Eiropā vai Latvijā būs jauns slimības uzliesmojums, mēs varēsim ātri reaģēt, neizsludinot ārkārtējo situāciju. Piemēram, atsaukt kādus ceļošanas galamērķus," skaidroja Ministru prezidents.

Vaicāts, vai valdība rīt varētu lemt arī par plašāku ierobežojumu mīkstināšanu pēc 9.jūnija, Kariņš norādīja, ka par šiem lēmumiem ir jāgaida līdz 9.jūnijam, jo visi lēmumi tiks pieņemti, ņemot vērā epidemiologu ieteikumus. 

Sejas masku automāts Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā

VAS "Latvijas dzelzceļš" kā lielākās daļas dzelzceļa staciju telpu īpašnieks un apsaimniekotājs ir gatavs iznomāt vietas komersantiem sejas masku tirdzniecības ...

gallery icon
6

Premjers atzina, ka viņš izprot uzņēmēju vēlmi plānot savu darbību, vienlaikus piebilstot, ka lēmumos ir jālīdzsvaro ekonomikas un sabiedrības veselības intereses. "Kad Veselības ministrija jutīsies droša, ka var spert nākamo soli, ja saslimstība samazināsies kā līdz šim, tad ir sagaidāms, ka varētu paplašināt pulcēšanas iespējas," sacīja Ministru prezidents.

Tāpat Kariņš norāda, ka nākamgad mediķu algām ir jāaug par 20%. Komentējot jautājumu par mediķu algu celšanu, premjers norādīja, ka tas ir skatāms 2021.gada budžeta un nodokļu kontekstā.

"20% pieaugumam mediķu algām nākamgad ir jābūt. Tas viss ietekmēs budžetu, bet mēs runājam, kā atrisināt mediķu atalgojuma jautājumu un pie viena arī pedagogu atalgojuma jautājumu. Šī ir tā reize, kad to atrisināt," uzsvēra premjers.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija no marta vidus līdz 9.jūnijam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās