foto: Edijs Pālens/LETA
Ogres slimnīcā pilnā apjomā atjaunoti ambulatorie pakalpojumi un atsāktas plānveida operācijas
Ogres slimnīcā atjaunoti klātienes plānveida ambulatorie pakalpojumi pie speciālistiem, kā arī uz visiem izmeklējumiem.
Sabiedrība
2020. gada 21. maijs, 13:03

Ogres slimnīcā pilnā apjomā atjaunoti ambulatorie pakalpojumi un atsāktas plānveida operācijas

Jauns.lv / LETA

Ogres slimnīcā atsākta plānveida ambulatoro pakalpojumu sniegšana pie visiem Ogres rajona slimnīcas Ambulatorās daļas speciālistiem, kā arī dažādu izmeklējumu veikšana, informēja slimnīcas pārstāvji.

Pacientu pieņemšana notiek tikai pēc pieraksta, un Ogres slimnīcas vadība aicina ievērot piesardzību - lietot sejas aizsargmasku, ieturēt divu metru distanci, kā arī dezinficēt rokas, apmeklējot slimnīcu.

Ogres slimnīcā atjaunoti klātienes plānveida ambulatorie pakalpojumi pie speciālistiem, kā arī uz visiem izmeklējumiem - rentgenu, ultrasonogrāfiju, doplerogrāfiju, mamogrāfiju, datortomogrāfiju, magnētisko rezonansi, osteodensitometriju un endoskopiju.

Ierodoties slimnīcā pacientam ir jāparaksta apliecinājums, ka nav vīrusa simptomu un cilvēks nav bijis kontaktā ar Covid-19 pozitīvu pacientu.

Slimnīcas administrācijā uzsver, ka sākotnēji priekšroka tiks dota pacientiem, kuriem vizīte pie ārsta vai izmeklējums tika atlikts valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas un noteikto ierobežojumu dēļ, kā arī pacientiem ar akūtām saslimšanām. Plānveidā pacienti var pierakstīties vizītei vai izmeklējumam, zvanot uz reģistratūras zvanu centru 22 307 203, piesakot vizīti "www.ogresslimnica.lv" vai "www.piearsta.lv", rakstiski e-pastā "poliklinika@ogresslimnica.lv" vai klātienē.

Atsāktas arī plānveida operācijas, uz kurām ierodoties, obligāts priekšnoteikums ir Covid-19 negatīva analīze, kas veikta pēdējo 48 stundu laikā.

Autovadītāju veselības komisijas un ieroču komisijas darbu plānots atjaunot no šā gada 1.jūnija.

Kā vēstīts, 20.martā bez iepriekšēja brīdinājuma Veselības inspekcija (VI) veica pārbaudi Ogres slimnīcā ar mērķi veikt iestādes epidemioloģiskās drošības gatavības kontroli. Par iemeslu šai pārbaudei kalpoja atgadījums 16.martā, kad Ogres slimnīcas darbinieki pretēji valstī noteiktajai kārtībai paši mēģināja diagnosticēt Covid-19 un šim mērķim izmantoja eksprestestu, kas sniedza kļūdainu rezultātu.

Marta beigās pacientu saslimšanas ar Covid-19 dēļ Ogres slimnīcā uz īsu laiku bija slēgta internā nodaļa un pašizolācijā atradās 27 medicīnas darbinieki.